De Verenigde Staten sturen het oorlogsschip USS Arlington en Patriot-luchtverdedigingsraketten naar de Perzische Golf. Die moeten een vliegdekschip en B-52-bommenwerpers ondersteunen die eerder al naar de regio zijn gegaan om de druk op aartsvijand Iran op te voeren. In beeld, vliegdekschip USS Abraham Lincoln.
Volledig scherm
De Verenigde Staten sturen het oorlogsschip USS Arlington en Patriot-luchtverdedigingsraketten naar de Perzische Golf. Die moeten een vliegdekschip en B-52-bommenwerpers ondersteunen die eerder al naar de regio zijn gegaan om de druk op aartsvijand Iran op te voeren. In beeld, vliegdekschip USS Abraham Lincoln. © AP

Pentagon stuurt opnieuw oorlogsschip naar Midden-Oosten

De Verenigde Staten sturen een oorlogsschip naar het Midden-Oosten met amfibievoertuigen aan boord en een batterij Patriot-raketten. Dat maakte het Pentagon gisteren bekend. Eerder werd er al een vliegdekschip ingezet in de regio, vanwege "dreigende" aanvallen van Iran. 

7 reacties

  • Didier van Herck

    5 jaar geleden
    Wie is hier de agressor?
  • vicky vanderweyen

    5 jaar geleden
    Volgens mij is Amerika een grote oorlog aan het voorbereiden.
  • Ka Ka

    5 jaar geleden
    Zijn we klaar voor een nieuwe stroom van 80 miljoen Iraanse vluchtelingen, opnieuw (grondig) veroorzaakt door de V.S.?
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    De oen Trump is weer bezig. "Dreigende aanvallen", hoe is het mogelijk? In eigen land schiet men mensen neer als aardappelen, Israel schiet raketten af elke dag. Wanneer heeft Iran een raket afgeschoten naar Amerika? Hopelijk is dat Trump presidentschap snel voorbij.
  • toontje ryanair

    5 jaar geleden
    Ja.en straks vinden de VS massa vernietigingswapens in Iran en kunnen ze weer eens een oorlog beginnen om hun wapenindustrie te plezieren. En de vluchtelingen? Die komen natuurlijk naar Europa.