Facebook Politie Moerdijk
Volledig scherm
© Facebook Politie Moerdijk

Schip blijkt drugslab, ontmanteling is hectisch: verborgen pomp zorgt ervoor dat vaartuig ei zo na zinkt

UPDATEOp een 80 meter lang binnenvaartschip in de dorpshaven van het Nederlandse Moerdijk, in de provincie Noord-Brabant, heeft de politie een drugslab voor crystal meth ontdekt. Vier mannen zijn aangehouden, onder wie de 65-jarige schipper uit Breda. Eén agent raakte gistermiddag door de chemische dampen onwel. De ontmanteling is afgelopen nacht hectisch verlopen: er stroomde plots duizenden liters water het scheepsruim binnen. Alles wijst op sabotage, na lang zoeken vonden de speurders de oorzaak: een verborgen pomp, meldt de regionale tv-zender Omroep Brabant.

6 reacties

  • Jan Depoortere

    5 jaar geleden
    Abdel Nasser, mensen zijn van nature nieuwsgierig en zoeken al duizenden jaren manieren om onder invloed van iets te zijn. Waar een wil is, is een weg. Hoe meer men vecht tegen de normale drugs, hoe meer men overspoeld wordt met de gevaarlijkere en goedkopere alternatieven (zoals bovenstaande). Zelf landen waar je de doodstraf kunt krijgen voor drugs zijn geplaagd door dergelijke alternatieven. Better the devil you know.
  • Jan Servaege

    5 jaar geleden
    Zoveel ellende met het drugsprobleem, doe er iets aan!!!
  • Jan vanderwallen

    5 jaar geleden
    Zeker teveel naar 'Breaking Bad' gekeken.
  • Abdel Nasser

    5 jaar geleden
    Nederland is toch wel met kop en schouder de drugsland bij uitstek. Dit heeft ook een grote invloed op België. De problemen hier zouden in Nederland moeten worden aangepakt.
  • Guido Boonen

    5 jaar geleden
    Knap bedacht.