Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Sociale zekerheid één miljard in het rood

Het tekort in de sociale zekerheid voor werknemers zal dit jaar oplopen tot 1,15 miljard euro. Dat blijkt uit een rapport van 30 april van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid waarover De Standaard en Het Nieuwsblad zaterdag berichten.

42 reacties

  • Tom Arlequeeuw

    5 jaar geleden
    Gewoon deflatie doen?
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    De echte problemen van de burger die weg gestopt worden en door de politiek niet gezien of gehoord willen worden. De schande die men stilzwijgt. De lege kas, de lage pensioenen voor de werknemers en de extravagante 6000 euro per maand pensioenen voor de politici. Belgie, failed state.
  • Jef Lois

    5 jaar geleden
    Toni Vanbel beste meneer als je zoveel bijdraagt als een werknemer dan krijg je meer pensioen en je zal volgens jezelf wel veel betalen maar kijk eens welk % een werknemer bijdraagt meneer. En 1100 is het min pensioen wat wil zeggen dat je in verhouding minder bjjdraagt als een werknemer.
  • Ria Adams

    5 jaar geleden
    Das straf in de jaren 60 toen ik nog 45 uur per week werkte met één week vakantie per jaar puilden de kassa's uit, waar is het geld gebleven? Ik denk dat iedere nuchtere Belg het weet.
  • j hendrickx

    5 jaar geleden
    Proficiat incapable regering Shame on Belgie en hopelijk geen nieuwe regering met de huidige partijen die ons 4 jaar uitgeperst hebben
  1. “Een terreurbewind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt TikTok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaatste kans
    PREMIUM
    Update

    “Een terreurbe­wind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt Tik­Tok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaat­ste kans

    “Ik heb me soms stoer gedragen, zodat mensen schrik van me hadden." TikTok-sensatie ‘Flinke Jongen’ (22) uit Wingene was volgens het Openbaar Ministerie trots op de afpersingen die hij pleegde. Zo werd een tienermeisje op haar 15de door de TikTokker overvallen in het station van Gent-Sint-Pieters, vlak na haar examens. “Ik had geld gekregen van mama, maar was plots alles kwijt. Al vind ik wel dat hij niet thuishoort in de gevangenis.” De rechter volgde donderdag die stelling, al spelde ze Alexander Tseboyev wel flink de les.
    Wingene, Gent, Sint-Niklaas
  2. Opnieuw Crevits, weer Weyts, of iemand anders? Heel wat partijen azen op post van onderwijsminister
    85

    Opnieuw Crevits, weer Weyts, of iemand anders? Heel wat partijen azen op post van onderwijs­mi­nis­ter

    Heel wat partijen azen op de post van de toekomstig Vlaams minister van Onderwijs. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi zegt woensdag het “domein opnieuw in handen” te willen nemen en kijkt bijvoorbeeld in de richting van voormalig onderwijsminister Hilde Crevits. Voor N-VA-voorzitter Bart De Wever mag Ben Weyts zichzelf opvolgen “als hij maar zijn broek aanhoudt”. Dat zeiden ze op een onderwijsdebat van de Directiecommissie van het Katholiek Basisonderwijs (DCBaO) in Antwerpen.