rv - belga
Volledig scherm
© rv - belga

Moordenaar Julie Van Espen was wel vluchtgevaarlijk: hij keerde drie keer niet terug naar cel

Uit het strafdossier van Steve Bakelmans blijkt dat die, na zijn eerste veroordeling voor verkrachting in 2004, drie keer niet is teruggekeerd naar de gevangenis. Dat berichten Het Nieuwsblad, De Standaard en de Gazet van Antwerpen vandaag. Bakelmans heeft bekend dat hij Julie Van Espen (23) om het leven heeft gebracht.

83 reacties

  • Spartacus de speciale

    5 jaar geleden
    Kan je het gerecht niet voor het gerecht brengen? Schuldig verzuim
  • Rik Tytgat

    5 jaar geleden
    Nadat een meisje op beestachtige wijze vermoord werd, in vraag durven stellen of het relevant is dat alle informatie aanwezig moet zijn in het dossier van een verdachte, getuigd van een ijzingwekkende arrogantie van het gerecht in Antwerpen.
  • Roger Declercq

    5 jaar geleden
    Als de rechter het - zogenaamd - niet wist, was het de taak van het openbaar ministerie om het aan hem uit te leggen en te bewijzen.
  • Jan Delafontaine

    5 jaar geleden
    Moest de rechtbank of het ministerie van justitie een privébedrijf zijn, dan was iedereen reeds ontslagen en waren ze al lang failliet verklaard.
  • Walter Roesems

    5 jaar geleden
    De Edelachtbare die vond dat de moordenaar van Julie niet vluchtgevaarlijk was beschikte niet over een volledig dossier. De fout van zijn medewerkers? Zijn eigen fout omdat hij zijn dossier niet grondig had voorbereid? De fout van het parket dat niet heeft aangetoond dat de verkrachter wél vluchtgevaarlijk was? Hoog tijd dat dit zootje Edelachtbaren uit de justitiële ivoren toren wordt getrapt en verantwoordelijk wordt gesteld voor dergelijke zware tekortkomingen