CD&V-voorzitter Wouter Beke en cdH-voorzitter Maxime Prévot.
Volledig scherm
CD&V-voorzitter Wouter Beke en cdH-voorzitter Maxime Prévot. © photo_news

CD&V en cdH willen samen as vormen van federale regering

Verkiezingen 26 meiCD&V en cdH willen samen de as vormen van de volgende federale regering. Dat zeggen voorzitters Wouter Beke en Maxime Prévot in interviews in De Tijd en La Libre Belgique. Toch verbinden ze hun lot niet aan elkaar. "Onze partijen zijn autonoom."

21 reacties

  • Paul Vanmaldeghem

    5 jaar geleden
    Straffe taal maar dat zijn we ondertussen gewoon van deze partijen die zich nog steeds de grootste wanen. Alleen spreken de cijfers dat grondig tegen.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Ik geloof mijn oren weer niet. Democratie is hun onbekend. De burger bepaald, niet de cd&v. Telkens hetzelfde, de stem van de burger wordt gewoon genegeerd. Het is altijd hetzelfde circus dat ons dieper de put induwt.
  • J. VAN SCHUERBEECK

    5 jaar geleden
    CD§V heeft de laatste vijftig jaar bijna altijd in de regering gezeten. Van veruit de grootste partij is ze verschrompeld tot een meeloper. Hoe komt dat ? Zij springen regelmatig van het ene been op het andere, zoals het hun het best uitkomt. In die vijftig jaar is onze staatsschuld maar steeds blijven stijgen. Daar zijn ze dus mede verantwoordelijk. Zoals de meeste politici zorgen zij goed voor zichzelf en komt de burger achterop hinken.
  • leen hanssens

    5 jaar geleden
    Daar zullen de kiezers over beslissen Mr Beke.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Dromen mag toch, voor de verkiezingen.