© BELGA

ANALYSE. “Ik raad Bailey en Ndidi wintertransfer af”

“Genk deed tegen Eupen wat het moest doen: winnen zonder al te veel energie te verspillen. In tegenstelling tot Anderlecht heeft Racing een positief probleem. Er is zoveel interesse voor de goudhaantjes Bailey en Ndidi, dat de kassa wel eens flink gespekt zou kunnen worden. Geld, waarmee Dimitri de Condé aan de slag moet om volwaardige vervangers te zoeken. Geen makkelijke opdracht, ook tegen Eupen bewezen zowel Bailey als Ndidi dat ze de ploeg naar een hoger niveau kunnen tillen.”

“Beide spelers zouden er goed aan doen om minstens het seizoen in Genk vol te maken. Afhankelijk van de prijzen die gepakt worden, zou ik zelfs nog een jaar blijven na dit seizoen. Bailey en Ndidi zijn beiden 19 jaar, op die leeftijd is het cruciaal om zoveel mogelijk minuten te maken. Daar horen ook relatief makkelijke wedstrijden bij, zoals die tegen Eupen. Wees maar gerust dat zijn twee assists en talrijke geslaagde acties Bailey extra vertrouwen zullen geven en op die manier zijn niveau opkrikken.”

“Kiezen ze al zo jong voor een transfer naar een topcompetitie, dan zullen ze voortdurend op de tippen van hun tenen moeten lopen. Ook op training, de concurrentie is genadeloos. Ik weet niet of ze al klaar zijn om met ontgoochelingen om te gaan, die zeker zullen volgen.”

“Daarom raad ik zeker een wintertransfer af. Verhuis je in januari van club, dan krijg je geen tijd om in te lopen. Er wordt verwacht dat je er meteen staat. Verhuis je in de zomer van club, dan is er ruimte om je het hogere niveau eigen te maken. Dat maakt het een stuk makkelijker om die grote stap te verteren. Nu al transfereren om het volgende half jaar als inloopperiode te gebruiken, vind ik geen optie. Je merkt dat Bailey en Ndidi stappen blijven vooruit zetten door te spelen, ze kunnen op dit moment nergens beter zitten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer