Richard Neal, de Democratische voorzitter van de commissie Overheidsinkomsten in het Huis van Afgevaardigden, heeft dagvaardingen verstuurd om inzage te krijgen in de belastingaangiftes van president Donald Trump over de afgelopen zes jaar, zowel persoonlijk als zakelijk.
Volledig scherm
Richard Neal, de Democratische voorzitter van de commissie Overheidsinkomsten in het Huis van Afgevaardigden, heeft dagvaardingen verstuurd om inzage te krijgen in de belastingaangiftes van president Donald Trump over de afgelopen zes jaar, zowel persoonlijk als zakelijk. © AFP

Democraten willen publicatie van Trumps belastingaangifte afdwingen

De Democraten in het Huis van Afgevaardigden willen minister van Financiën Steven Mnuchin dwingen tot publicatie van de belastingaangiftes van president Donald Trump.

7 reacties

  • Michael Aerts

    5 jaar geleden
    Laat ons duidelijk zijn dat de onkosten die de golfpartijtjes van de president in Mar el Lago met zich meebrengen alles behalve kosteloos zijn. Alleen al de vluchten, onkosten voor veiligheid, enz maken zijn presidentsschap zeker niet kosteloos mischien zelfs één van de duurste ooit. Wat die ziekelijke jaloezie betreft, die wordt zeker overtroffen door die ziekelijke angst om de echte waarheid van belastingen, schoolresultaten en het Mueller rapport bekend te maken.
  • Ria Adams

    5 jaar geleden
    Trump doet zijn job van president toch gratis dan draagt hij toch al genoeg bij.
  • johan fransaert

    5 jaar geleden
    daar moeten nogal wat lijken in liggen als je ziet hoeveel moeite de huidige administratie doet om publicatie te verhinderen.
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    vermits we niet weten wat mag en wat kan in de VS kunnen we alleen maar onze onzin op dit forum kwijt gerajen.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Het Congress heeft het recht om de belastingaangiftes van president Trump van 2017 en 2018 in te kijken, maar niet die van burger Donald Trump toen die nog geen president was. De Democrats maken van de wetgevende vergadering een soort Controledienst van Belastingen. Die ongezonde nieuwsgierigheid en ziekelijke jaloezie zal ervoor zorgen dat Trump herverkozen wordt.