Koning Filip heeft een dure, nieuwe auto.
Volledig scherm
Koning Filip heeft een dure, nieuwe auto. © Photo News

Koning Filip steunt klimaatbeweging met elektrische wagen van 110.000 euro

RoyaltyToen onze koning het Brusselse brandweerkorps ging bezoeken sprong één ding bijzonder in het oog: zijn nieuwe wagen. Het gaat om een elektrische Mercedes van bijna 110.000 euro. 

43 reacties

  • Willy VDH

    5 jaar geleden
    110.000€... binnen 2 jaar is hij misschien nog 50.000€ waard.
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    "Gelukkig weten meer en meer mensen dat de elektrische wagen verre van groen is", 't is daarmee dat de verkoop exponentieel stijgt en de nieuwe elektrische modellen als paddenstoelen uit de grond rijzen (zie Volvo e.a.).
  • Hendrik Patyn

    5 jaar geleden
    Mr Tamsyn, en zou de koning geen gsm, laptop of iPad hebben? Gelukkig weten meer en meer mensen dat de elektrische wagen verre van groen is, en zal er maar een klein percentage van de Belgen de geste van de koning appreciëren. De vervuiling in Laken zal iets minder zijn, maar elders des te groter.
  • Ronny van Rompaey

    5 jaar geleden
    Als ik het geld ervoor had reed ik ook met een elektrische wagen van 110.000 euro. Daar rijd ik nu met 4 auto's van 27500 euro gemiddeld 20 jaar mee.(5 jaar per auto).
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Hendrik Patyn, laat mij u geruststellen: Daimler heeft een "code of ethics" die kinderarbeid bij de winning van hun grondstoffen uitsluit, u kan die terugvinden op hun website.Kinderarbeid bij de winning van kobalt is trouwens een affaire van kleine obscure mijnen, waar grote firma's als bvb. Umicore geen zaken mee doen. Maar uw bezorgdheid siert u, mag ik nu aannemen dat u GSM, IPhone, laptop of IPad hebt weggegooid? De kans dat daar kinderarbeid mee gemoeid is, is veel groter.