Dries Van Langenhove.
Volledig scherm
Dries Van Langenhove. © BELGA

Dries Van Langenhove heeft "bewijzen" dat bank rekeningen stopzette “om politieke redenen”

BNP Paribas Fortis heeft de rekeningen van Dries Van Langenhove stopgezet. De Schild & Vrienden-voorzitter en onafhankelijk lijsttrekker voor Vlaams Belang in Vlaams-Brabant kreeg een standaardbrief waarin die stopzetting wordt meegedeeld. Het gaat zowel om zijn persoonlijke rekeningen als die van Schild & Vrienden. De bank ontkent dat dat gebeurde om politieke redenen, maar Van Langenhove zegt dat hij daar bewijzen van heeft.

56 reacties

  • Rudolf Leplae

    5 jaar geleden
    De banken mogen klanten, die volgens hen een financieel gevaar zijn of zullen worden, weigeren zonder de reden bekend te maken. Banken zijn discretie gebonden.
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Kan evengoed om zwart geld of fraude gaan waarom Dries' bankrekening afgesloten werd. Als hij bewijzen heeft dat hij dan klacht indient in plaats van zich eerst op sociale media te beroepen. Indien hij dit niet kan voorleggen echter heeft hij gegarandeerd een klacht wegens smaad aan zijn broek gezien het imago-verlies voor de bank en eventueel kwijtspelen van klanten onder Dries' uiterst gehoorzame volgelingen.
  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    Dus het cordon is nog niet genoeg? Kijk maar eens naar decraad van bestuur, en je zal snel het antwoord hebben waarom en door wie zijn rekeningen gestopt zijn. Anders eens een belletje doen naar Mr. De Gught! Die weet goede bankrekeningen, waar geen belasting op hoeft betaald te worden! Die werd betrapt & heeft nog een topfunctie. Tja, het blauwe kleurtje reikt ver!
  • johan lambrecht

    5 jaar geleden
    elk bedrijf mag klanten weigeren. Als ze dat doen, zullen ze wel een goede reden hebben. Elke dag worden ergens cliënten geschrapt.
  • patrick maltese

    5 jaar geleden
    Publiceer dan toch dat telefoongesprek, bangerik!!