Politie na overlijden in Borgerhout dat sociale media beroert: “Stop met het delen van foto’s”

© Lucid

Het overlijden van een man in Borgerhout vrijdagavond zorgt voor commotie online. Een foto van de wanhoopsdaad wordt al een hele dag druk gedeeld, inclusief - de foutieve - speculatie dat de man vermoord werd. Het Antwerpse parket en de Antwerpse politie verspreiden daarom een persbericht als antwoord op de vragen. Er wordt met klem gevraagd te stoppen met de foto te delen.

jtp

Ook op onze redactie kwamen zaterdag heel wat vragen binnen over het overlijden van de man. Volgens de foutieve geruchten, verspreid via Facebook, werd de man vastgebonden aan handen en voeten en werd hij vermoord. Dat zou te zien zijn op een foto van de wanhoopsdaad. Ook een deel van het proces-verbaal werd verspreid.

De Antwerpse politie vraagt daarom met klem te stoppen met het delen van beide foto’s. “We vinden het bijzonder betreurenswaardig dat mensen fragmenten uit een proces-verbaal zonder enig duidend kader of met kennis van zaken delen. Bovendien ontbreekt elke vorm van respect voor de nabestaanden bij mensen die de betrokken foto delen. Politie en parket vragen daarom om daarmee te stoppen uit respect voor de familie en de nabestaanden”, aldus Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

“Politie, parket en de wetsdokter zijn vrijdagavond ter plaatse gegaan bij het aantreffen van het stoffelijke overschot. Alles is grondig onderzocht. Wij zijn zeker dat het om een wanhoopsdaad gaat”, legt Sylvie Van Baden van het Antwerpse parket uit. “De details van het onderzoek kan ik niet meedelen, uit respect voor de nabestaanden.”

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 of op de website van de zelfmoordlijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen