Kim en Trump bij de tweede top tussen de twee in Hanoi, Vietnam, in februari van dit jaar. Sinds die mislukte top zijn de gesprekken tussen Noord-Korea en de VS vastgelopen.
Volledig scherm
Kim en Trump bij de tweede top tussen de twee in Hanoi, Vietnam, in februari van dit jaar. Sinds die mislukte top zijn de gesprekken tussen Noord-Korea en de VS vastgelopen. © AP

Trump: “Kim Jong-un liet zijn oom executeren en stelde zijn hoofd tentoon als voorbeeld”

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft nadat hij zijn oom Jang Song Thaek liet executeren diens hoofd tentoongesteld als ‘voorbeeld' voor andere ‘verraders’. Dat heeft Amerikaans president Donald Trump aan ingewijden verteld, schrijft The Washington Post.

5 reacties

  • Peter Schelfhout

    5 jaar geleden
    Grappig dat iedereen over mensenrechten blijft praten, en dan toch de andere kant uitkijkt wanneer er mensen rondom hun gediscrimineerd worden...
  • Jose Van Hauwaert

    5 jaar geleden
    Leugen 10150 van Trumpie. Dat de Noord Koreaanse dictator wel degelijk velen heeft laten executeren...en heel waarschijnlijk nog velen die zullen volgen, staat wel vast natuurlijk, daarvoor hebben we de leugens van Trump niet nodig om dat te weten.
  • vangeel guido

    5 jaar geleden
    Intriest als je zo aan de macht wil blijven.
  • Ingrid Charlier

    5 jaar geleden
    Niet alleen zijn oom. Die heeft al duizenden mensen laten executeren. Mensenrechten kennen ze daar niet. En zo iemand wordt overal uitgenodigd. Ze zouden hem beter voor een internationale rechtbank veroordelen wegens massamoord.
  • DIRK RASSCHAERT

    5 jaar geleden
    Wanneer Trump iets beweert hou je beter je zakken dicht.