© Foto: steunproject, kvh

Zo willen Antwerpse Marokkanen hun geboortestreek redden

Dinsdag komt Ali Kaddouri naar het TEDx Kaffee om ons meer te vertellen over zijn project rond ecotoerisme in Ouled Daoud Zghanine, Marokko. Dit is de streek van herkomst van heel wat Antwerpse Marokkanen.

Catherine Caris

Kaddouri maakt deel uit van drie Marokkaanse verenigingen uit Borgerhout en Antwerpen die bij de overheid een plan hebben ingediend om de lokale economie in Ouled Daoud Zghanine te versterken door daar een vorm van ecotoerisme te lanceren. Hoe Kaddouri dit wil bereiken, doet hij dinsdag tijdens zijn TEDx Talk uit de doeken.

Wat is dat nu eigenlijk ecotoerisme?

Ecotoerisme houdt in dat je tijdens het reizen het behoud van natuur, cultuur en mensenrechten centraal plaatst. Zo zorg je ervoor dat jouw aanwezigheid de plek ten goede komt en niet afbreekt. Toerisme leidt tegenwoordig te vaak tot vervuiling en verlies van cultuur. Zo werd in mei 2016 het Thaise eiland Koh Tachai voor onbepaalde tijd gesloten voor het grote publiek wegens de grote vervuiling door toeristen.

Ontdek er dinsdag meer over om 20u tijdens het TEDx Kaffee in het Kaffee van Antwerpen, Franklin Rooseveltplaats 4. De toegang is gratis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER