Nigel Farage maakt een grote kans de winnaar te worden van de Europese verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk
Volledig scherm
Nigel Farage maakt een grote kans de winnaar te worden van de Europese verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk © REUTERS

Brexitpartij Nigel Farage groter dan Conservatieven en Labour samen in nieuwe peiling EU-verkiezingen

De Britse Conservatieve partij van premier Theresa May zou bij de Europese verkiezingen van eind mei slechts de vierde partij worden. Grote winnaar zou de nieuwe Brexitpartij van euroscepticus Nigel Farage zijn, zo blijkt uit een nieuwe peiling voor de zondagskrant The Observer, die daarmee een trend bevestigt. 

92 reacties

  • martin govaert

    5 jaar geleden
    De EU heeft nooit touwgetrokken . Het is de UK die om de haverklap met andere voorwaarden afkwam,1 dag goedgekeurd,dag nadien afgekeurd. Dat nu zo een pipo kan winnen is de fout van May en haar Tories. Als ik EU was ik schopte de UK gewoon uit de EU zonder voorwaarden , dat ze hun plan trekken .Wij zijn niet begonnen.
  • Gunnar Aers

    5 jaar geleden
    1 partij van een opportunist en het ze trappen er met open ogen in. Alleen Farage zal er beter van worden. Degene die hem hier bejubelen snappen niet dat Farage de boel zal blokkeren en dat rechtstreeks in hun portefeuille zullen voelen. Jullie leven niet in de Engeland toch?
  • Philippe Deckers

    5 jaar geleden
    Terecht. De europarlementariërs potverteerders bedriegen ons al jaren. We hebben nog niet eens een eenvormige rijtaks in Europa. Allemaal verschillende vignetten en decoders...
  • Frans Meskens

    5 jaar geleden
    66% stemt dus niet voor Farage en is dus niet akkoord met zijn eventueel beleid. Een gladde opportunist die nog even wil graaien in de Europese geldpotten. Nadien laat hij het beleid over Groot-Brittanië aan anderen waarbij snel een Klein-Brittanië zal ontstaan wanneer de Schotten voor onafhankelijkheid en voor Europa kiezen, en wanneer er weer opstand en vechtpartijen in Noord-Ierland zullen ontstaan..
  • Dimitri Mostrey

    5 jaar geleden
    Sommigen zeggen dat de meerderheid intussen tegen een Brexit is. Dit is helemaal niet waar. In een peiling een paar maanden geleden zouden nog meer Britten voor een Brexit stemmen. Het touwtrekkerij tussen Theresa May en de EU is er deels verantwoordelijk voor. De Britse economie doet het momenteel bijzonder goed en dat wakkert de onafhankelijkheidsdrang alleen maar aan.