© GOYVAERTS/GMAX Agency

Lierse Kempenzonen doet slechte zaak na verlies bij Virton, achterstand op promotieconcurrenten bedraagt nu al 6 punten

Na de uitstekende start vorige week tegen Deinze (4-1) staat Lierse Kempenzonen weer met beide voeten op de grond in deze eindronde. De Pallieters gingen zaterdagavond ten onder bij RE Virton (3-1). Ook de andere concurrent Deinze won.

Diederik Geypen

Hoog bezoek zaterdagavond in het Stade Yvan Georges. Niemand minder dan Thomas Meunier kwam de aftrap geven bij de club waar hij tussen 2006 en 2011 actief was. De aanwezigheid van de Rode Duivel inspireerde de Luxemburgers. Lierse Kempenzonen kreeg een halfuur lang geen voet aan grond. De voortdurende dreiging leverde uiteindelijk beperkt doelgevaar op. Kore kopte op het dak van het doel. François (ex-Beerschot Wilrijk) zag zijn vluchtschot, begeleid met een ‘oef’, naast de kooi van Rausin vliegen.

In minuut 27 staken de bezoekers dan toch eens de neus aan het venster. Op een eerste corner van Boulaouali – Virton had er op dat moment al een handvol afgedwongen – zette Smolders voormalig KV Mechelen-doelman Moris aan het werk. Het was het sein voor tien sterke minuten van de Pallieters. Na een fraaie combinatie trapte Janssen het leer iets te overhaast over de dwarsligger. Met de rust in zicht kwam l’Excel nog twee keer piepen. Rausin pareerde centrale pogingen van François en Grain.

Snelle goal na de pauze

Lierse Kempenzonen kwam het best uit de kleedkamer voor deel 2, maar werd na 4 minuten al koud gepakt. Mimoun zette een snedige actie in en bediende Kore. De Fransman schoof de 0-1 beheerst binnen. Het openingsdoelpunt deed de match ontploffen. De Lierenaren gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar ontsnapten aan een dubbele achterstand. Rausin redde miraculeus op de inzet van Grain. Werkelijk iedereen zag de bal al binnen. Op de tegenaanval ging Lauriente aan Janssen hangen. Scheidsrechter Willems aarzelde even, en wees vervolgens naar de stip. Net als tegen Deinze – toen hij twee keer raak trof – liet Buyens de doelman geen kans.

De vreugde-explosie veranderde razendsnel in een desillusie. Nog geen minuut na de 1-1 hing de 2-1 tegen de touwen. Kore, een man om verder in de gaten te houden, draaide de verdediging dol en behield bovendien het overzicht. Aan de tweede paal tikte de vrijstaande Vercauteren binnen.

Peeters gooide drie verse krachten in de strijd, maar een puntendeling kwam er niet meer. Aan de overzijde gebeurde er wel nog wat. Kore scoorde nog een tweede keer. Soumare werd amper 2 minuten na zijn invalbeurt alweer van het veld gestuurd.

Net als Virton won ook Deinze (3-0 tegen Thes Sport). De achterstand op beide promotieconcurrenten bedraagt nu 6 punten. Lierse Kempenzonen heeft nood aan een 6 op 6 tegen Thes Sport om weer dichterbij te sluipen.

Wedstrijdgegevens

VIRTON

Moris, François (75’ Zahirovic), Angiulli, Mbow Pape, Lauriente, Fadhloun, Lecomte, Grain, Mimoun (77’ Lazaar), Vercauteren (87’ Soumare), Kore

LIERSE

Rausin, Delorge, Van der Veken, Wils, Smolders (78’ Maes), Nelissen, Sols (67’ Vermeiren), Janssen, Buyens, Boulaouali (53’ Bernier), Ogunjimi

DOELPUNTEN: 49’ Kore (Mimoun), 62’ Buyens (strafschop), 63’ Vercauteren (Kore), 86’ Kore

GELE KAARTEN: 91’ Moris, 91’ Loriente

RODE KAARTEN: 89’ Soumare

SCHEIDSRECHTER: Laurent Willems

TOESCHOUWERS: 2.734