© belga

Valérie Barthelemy verovert in Chengdu eerste podiumplek in wereldbeker triatlon

Valérie Barthelemy is zondag als derde geëindigd in de A-finale van de wereldbekermanche triatlon in het Chinese Chengdu. Het is voor onze landgenote de eerste podiumplaats.

De Duitse Laura Lindemann won in 31:18 de finale, die gehouden werd in de vorm van een super-sprint (400m zwemmen, 10km fietsen en 2,5km lopen). Het zilver ging naar de Amerikaanse Renée Tomlin, net voor Barthelemy (31:35). De Luikse, pas terug na een bekkenbeenbreuk, eindigde zaterdag als tweede in de halve finales.

Bij de mannen won de Australiër Matthew Hauser (27:42), voor de Amerikaan Ben Kanute (27:55) en de Canadees Alexis Lepage (27:55). Christophe De Keyser (29:40) strandde in de B-finale als zesde, op elf seconden van de Franse winnaar Felix Duchampt (29:29).