BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Ackermann verslaat Viviani en Ewan in eerste massasprint van Giro

GiroPascal Ackermann heeft de eerste rit in lijn van de Ronde van Italië gewonnen. De renner van BORA-hansgrohe was in een massasprint sneller dan Elia Viviani en Caleb Ewan. Primoz Roglic behoudt logischerwijs de roze leiderstrui.

0 reacties

  1. UITSLAGEN. McNulty houdt Healy van tweede ritzege, Armirail verliest 33 seconden maar blijft leider

    UITSLAGEN. McNulty houdt Healy van tweede ritzege, Armirail verliest 33 seconden maar blijft leider

    Daags voor de rustdag een mini-Ronde van Lombardije in de Giro. Tussen Seregno en Bergamo lagen vier gecategoriseerde beklimmingen, waarvan één van eerste en drie van tweede categorie. De rit bleek een kolfje naar de hand van Brandon McNulty (UAE Team Emirates). De Amerikaan vloerde Ben Healy en Marco Frigo in een sprintje met drie. Leider Bruno Armirail verloor 33 seconden, maar start ook na de rustdag in de ‘maglia rosa’. Ontdek hier alle tijdsverschillen in de volledige daguitslag en stand.
  2. “Een circusattractie”: Mon(s)te(r) Lussari, de klim met pieken tot 22% die vandaag over Giro-eindwinst beslist
    PREMIUM
    4

    “Een circusat­trac­tie”: Mon(s)te(r) Lussari, de klim met pieken tot 22% die vandaag over Gi­ro-eind­winst beslist

    Nog wat ‘oohs’ en ‘aahs’ over na de Giro-rit van vrijdag naar Tre Cime di Lavaredo? Kijk dan vandaag zeker naar de klimtijdrit op Monte Lussari. Sensatiewaarde tien, spektakel gegarandeerd. Boven, op de top: de kerk van ‘Moeder Gods’. Exact het gevoel dat Thomas, Roglic, Almeida en co. aan deze verschrikking zullen overhouden. “Reken maar dat het niet normaal zal zijn.” Maak kennis met de berg waarop de Giro vandaag beslist zal worden. En dat voor het oog van maximaal 6.000 tifosi.