© BELGA

Antonio Cairoli wint GP van Lombardije, Clément Desalle eindigt 4e

De Italiaan Antonio Cairoli (KTM) heeft zondag de MXGP-klasse in de Grote Prijs van Lombardije gewonnen, de vijfde WK-manche van het seizoen. De Siciliaan won beide manches van de dag. Hij liet de Let Pauls Jonass (Husqvarna), 2e en 3e, en de Fransman Gauthier Paulin (Yamaha), 6e en 4e, achter zich. Clément Desalle (Kawasaki), 5e en 7e, eindigde op een vierde plaats.

belga

Kevin Strijbos (Yamaha) behaalde een 13e plaats, Julien Lieber (Kawasaki) eindigde 21e en Jeremy van Horebeek (Honda) 22e.

Cairoli verstevigt zo zijn leidersplaats. Hij beschikt over een puntentotaal van 241 punten, 40 meer dan de Sloveen Tim Gajser (Honda) die zondag als zesde eindigde. Paulin staat op een derde plek met 175 punten. Desalle leidt de Belgen op een vijfde plek met 142 punten en wordt gevolgd door Jeremy Van Horebeek (7e met 118 punten), Julien Lieber (11e met 86 punten) en Kevin Strijbos (25e met 15 punten).

In de MX2-klasse was de overwinning weggelegd voor de Spanjaard Jorge Prado (KTM), die ook beide manches won. De Deen Thomas Kjer Olsen (Husqvarna) en de Nederlander Davy Pootjes (Husqvarna) maakten het podium compleet. Jago Geerts (Yamaha) eindigde 6e met een 2e en 18e plaats, Brent Van Doninck (Honda) werd pas 33e. Olsen leidt met 207 punten, voor Prado (200) en de Duitser Henri Jacobi (157). Geerts staat 4e met 150 punten en Van Doninck 19e (40).

De zesde manche vindt plaats op 19 mei in Agueda, Portugal.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer