Rook komt boven de straten van Ouagadougou uit na een eerdere terroristische aanval in Burkina Faso vorig jaar maart.
Volledig scherm
Rook komt boven de straten van Ouagadougou uit na een eerdere terroristische aanval in Burkina Faso vorig jaar maart. © EPA

Tientallen terroristen bestormen kerk in Burkina Faso: vijf kerkgangers en priester gedood

Zes mensen zijn vandaag tijdens een kerkdienst doodgeschoten in Burkina Faso. Onder de doden is de priester die de kerkdienst leidde. Dat zeggen lokale veiligheidsdiensten. De daders zijn waarschijnlijk moslimterroristen.

14 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Moslimterroristen zoeken na de val van het 'IS-kalifaat' gemakkelijke infrastructuur op om aanslagen te plegen zoals bv in Shri-Lanka, nu in Burkina Faso, Kashmir.(India), Indonesië. Zij zijn aan het relocaliseren.
  • Marc Devuldere

    5 jaar geleden
    Hoog tijd dat wij opnieuw een bekering van Paulus krijgen "Saul Saul waarom vervolgt gij mij?"
  • Gilbert Haelewyn

    5 jaar geleden
    Ik hoop dat de politici nu hun medeleven gaan betuigen, met een groot kruis op de borst, om de christenen niet voor het hoofd te stoten. De Nieuw Zeelandse Eerste Minister heeft een hoofddoek omgedaan om de moslims niet voor het hoofd te stoten. In Burkina Faso zijn er sedert 2017, al 500 slachtoffers gevallen door moslimgeweld.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Dertig moslimterroristen die, goed gepland, een bloedbad aanrichten in een katholieke kerk. Voor de media is het niet meer dan een fait divers. Wat een verschil met de berichtgeving over dat bloedbad in Christchurch, Nieuw-Zeeland, aangericht door één ontspoorde Australische rechts-extremist. Over de massamoord op katholieke gelovigen in Burkina Faso krijgen we géén extra nieuwsuitzendingen, geen minuut stilte in het Europees Parlement, enz.
  • Willy Scholaart

    5 jaar geleden
    een nieuwe godsdienst oorlog is niet meer ver af