Alyssa Milano.
Volledig scherm
Alyssa Milano. © Matt Sayles/Invision/AP

Actrice Alyssa Milano roept op tot “seksstaking” tegen strenge abortuswetten in VS

Enkele dagen nadat de Amerikaanse staat Georgia een strengere abortuswet invoerde, roept Alyssa Milano op tot protest. De actrice zegt zelf geen seks meer te hebben tot vrouwen de “autonomie over hun lichaam” terugkrijgen en moedigt anderen aan om hetzelfde te doen. Haar voorstel kreeg heel wat kritiek.

3 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Te veel vrouwen met een minderwaardigheidscomplex en in de klauwen van een man, te veel mannen met te veel testosteron, beide partijen kennen blijkbaar geen voorbehoedsmiddelen. In de VS. En in Europa.
  • Roland Q

    5 jaar geleden
    modern feminisme. De staat mag zich niet moeien en dus moet abortus kunnen. Anderzijds de staat mag zich niet moeien dus moet anticonceptie terugbetaald worden...niet is niet, niet wanneer je wilt
  • Marko Decandt

    5 jaar geleden
    Inderdaad, gemakkelijk voor een vrouw om te sexstaken. Probeer eerder te shoppingstaken in de plaats, hoe lang gaan ze dat volhouden?
  1. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Minstens 17 doden en 60 gewonden bij raketaanval op Tsjernihiv - NAVO-chef roept op om eigen wapens aan Kiev te leveren

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Minstens 17 doden en 60 gewonden bij raketaan­val op Tsjernihiv - NAVO-chef roept op om eigen wapens aan Kiev te leveren

    Na de Russische raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv op woensdag zijn al zeker 17 doden en ruim 60 gewonden geteld. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken. “De wereld is niet vastberaden genoeg om de Russische terreur te stoppen”, stelt president Volodymyr Zelensky in een bericht op X. Ondertussen roept de chef van de NAVO vandaag lidstaten op om wapens uit eigen voorraad aan Oekraïne te leveren, zelfs als hiermee de eigen voorraad niet meer voldoet aan de NAVO-afspraken. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 17 april terug.
  2. “Ik wou dat mijn dochter nooit geboren was. Het zou voor iedereen beter geweest zijn”
    Buitenland

    “Ik wou dat mijn dochter nooit geboren was. Het zou voor iedereen beter geweest zijn”

    Een Amerikaanse vrouw heeft in een aangrijpend getuigenis op de nieuwssite HuffPost een geheim onthuld dat ze al 12 jaar met zich meedraagt, maar niet langer verborgen wil houden. Dina Zirlott (31) uit Mobile in de staat Alabama werd verkracht op haar 17de, kreeg daardoor een dochtertje op haar 18de en verloor het kind aan een vreselijke aandoening op haar 19de. Diep van binnen wou ze dat het kindje nooit geboren was. “Het zou het beste geweest zijn. Ook voor mij.”