© VTM

Skin blikt terug op Pukkelpopramp: “Ik werd door de wind bijna van mijn sokken geblazen”

“Als we tien minuten eerder waren gestopt, zouden al die mensen naar de tenten zijn gevlucht.” In de VTM-reportagereeks ‘Lotgenoten’ wordt vanavond teruggeblikt op de ramp die Pukkelpop trof op 18 augustus 2011. Ook zangeres Skin komt aan het woord. Zij stond met haar groep Skunk Anansie op het hoofdpodium toen de storm omstreeks 18 uur toesloeg.

fivr, rdc

“We gingen het podium op bij gewoon weer, en bij de derde song werd het bewolkt en begon het te regenen”, kijkt de Britse zangeres terug.

“Bij song vier werd het publiek doornat, elke 30 seconden leek het weer heviger. Dan kwam de wind opsteken, de regen sloeg nu ook naar ons op het podium, en toen werd het gevaarlijk. Ik werd door de wind bijna van mijn sokken geblazen. Beangstigend gewoon. Ik herinner me dat twee roadies van een andere band me opraapten, en me letterlijk de trappen afdroegen.”

Achteraf kreeg de band kritiek dat ze zo lang waren blijven doorspelen. “Als je het achteraf bekijkt, was dat een geluk”, zegt Skin. “Als we tien minuten eerder waren gestopt, zouden al die mensen naar de tenten zijn gevlucht.”

‘Lotgenoten’, VTM, 21.45 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER