Toeristen met rolkoffers op de grachten in Amsterdam.
Volledig scherm
Toeristen met rolkoffers op de grachten in Amsterdam. © ANP

Ben huurt verblijf in Amsterdam via Airbnb, maar komt aan bij... container

De politie heeft twee zeecontainers weggesleept in Amsterdam. De containers werden als accommodatie aan buitenlandse toeristen verhuurd via Airbnb en stonden gewoon op straat. Dat meldt lokale zender AT5.

7 reacties

  • peter colson

    5 jaar geleden
    Niet het eerste verhaal over de ontwrichting van een woonwijk door AirBnB. Zo zag ik een documentaire waarbij een van de laatste bewoners uit een woonwijk zijn beklag doet. Huizen worden door de eigenaars verkocht aan "investeerders" en dan verhuurd via AirBnB. 100 euro per dag is meteen 3000 euro per maand. Dat is een "klein" beetje meer dan het verhuren aan 1000 euro aan een vaste bewoner
  • delga_tommie

    5 jaar geleden
    Hoezo, eigenaar onvindbaar? Airbnb moet toch weten aan wie ze doorbetalen?
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    En dat er daklozen zijn die dit als een 5 sterren hotel zouden ondervinden en nu buiten onbeschut liggen.
  • Steve Wildemeersch

    5 jaar geleden
    Klopt niet... Airbnb betaald de verhuurder maar uit NADAT de huurder er is ingetrokken en er ok mee is... zodra de huurder niet akkoord is wordt het geld niet doorgestort aan de verhuurder en wordt de zaak onderzocht en wordt het geld terugbetaald... vanzelfsprekend als de huurder er niet intrekt... Maw. Is dat de eerste huurder of zijn de andere allemaal akkoord gegaan met deze accommodatie?
  • kris verbeek

    5 jaar geleden
    Ik zal nooit een AirB&B boeken. Ik ga op hotel en weet steeds waar aan ik mij kan verwachten. Ik kies voor een minimum 4 sterren hotel. 5 sterren is natuurlijk beter.