Een ebola-gezondheidswerker in het oosten van Congo.
Volledig scherm
Een ebola-gezondheidswerker in het oosten van Congo. © AP

Experimenteel Belgisch ebolavaccin klaar voor 1,5 miljoen Congolezen

Een experimenteel vaccin van Janssen Pharmaceutica is klaar om naar Congo verscheept te worden. Volgens het Belgisch bedrijf kunnen een half miljoen mensen op korte termijn gevaccineerd worden, en “als het moet” zelfs 1,5 miljoen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. De EU trekt bovendien 5 miljoen euro uit voor de bestrijding van ebola in Congo. 

4 reacties

  • Jan De Korte

    5 jaar geleden
    Dit loopt nog verkeerd af. Als het vaccin werkt dan worden deze mensen niet meer ziek maar zijn ze wel drager van het virus. Dit kan het verspreiden alleen maar versnellen.
  • victor vandesande

    5 jaar geleden
    Nu het nog bij de congolezen krijgen . Onderweg wordt het gegarandeerd gepikt al dan niet door officiele congolese ambtenaren èn voor veel geld doorverkocht waardoor de gewone congolees het niet kan betalen .
  • wim CLAES

    5 jaar geleden
    beter 1.5 miljoen congolezen dan muizen, meer dan 80 miljoen congolezen zijn bedreigd, er is geen tijd meer over om wat muizen te martelen.en de vaccins zijn getest,doch hebben niet alle stadia doorlopen, dus troost u, er zijn dieren voort gestorven als u dat gerust stelt.
  • Arne Van Gheluwe

    5 jaar geleden
    Een experiment met 1,5miljoen congolezen, en hier is het al ruzie als er te veel muizen gebruikt worden. Ik hoop dat als goed loopt met dit vaccin maar ik ben er niet voor om zwartjes als proefdieren te gebruiken