Klaas Slootmans en Gwendolyn Rutten
Volledig scherm
Klaas Slootmans en Gwendolyn Rutten © photo news / belga

VB-lijsttrekker: “Vrouwen zijn veel minder geïnteresseerd in politiek” - Rutten: “In dat soort politiek misschien”

In een interview met Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws zegt Klaas Slootmans, lijsttrekker voor het Vlaams Belang in Vlaams-Brabant en tevens woordvoerder van de partij, dat Vlaams Belang moeite heeft met de quota voor vrouwen op zijn kieslijsten te halen. Volgens hem is dat te verklaren door de desinteresse van vrouwen in politiek. “Onzin”, zegt Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten. 

44 reacties

  • Palmus Darksky

    5 jaar geleden
    De huidige trend bij politiek rechts en extreem-rechts om ook vrouwvriendelijke en ethisch progressieve standpunten m.b.t. holebi-rechten in te nemen, is alleen geïntroduceerd om zich af te zetten tegen de vermeende cultuur binnen het moslimmilieu. Dat conservatief katholiek Vlaanderen nu plots homorechten zou omarmen is uiteraard je reinste onzin. Klaas Slootmans is gebuisd voor zijn mediatraining en laat de ware aard van het VB-beestje zien.
  • Rudi Met den Ancxt

    5 jaar geleden
    Heeft 100 procent gelijk, Rutten kraamt weer wat onzin uit. Vergeet niet dat door de elite met de vinger wordt gewezen als je voir VB opkomt en vrouwen zijn daar ook gevoeliger voor.
  • Eddy Jans

    5 jaar geleden
    Mevr. Rutten leest wat zij wenst te lezen. IK citeer de uitspraak van mevr. Rutten "Hoe kan je dan zeggen dat de helft van de bevolking NIET geïnteresseerd is in de manier waarop wij samenleven? Ik citeer de uitspraak van mr. Slootmakers "Dat heeft ook veel te maken met het feit dat vrouwen in het algemeen veel MINDER geïnteresseerd zijn in politiek. Beste mevr Rutten gelieve een verklarend woordenboek te raadplegen over de betekenis van de in hoofdletters geplaatste woorden.
  • Patrick K

    5 jaar geleden
    Ik zit hier met 2 vrouwen en die weten goed op wie ze gaan stemmen, op Vlaams belang uiteraard .
  • John Nelis

    5 jaar geleden
    Als je dan toch gelijkheid tussen man en vrouw predikt, zou je ook voorstander moeten zijn van totale afschaffing van quota.