Vooral Open Vld (hier met nieuwkomer Goedele Liekens en partijvoorzitter Gwendolyn Rutten) slaagde er dit keer in 'witte konijnen' aan te trekken.
Volledig scherm
Vooral Open Vld (hier met nieuwkomer Goedele Liekens en partijvoorzitter Gwendolyn Rutten) slaagde er dit keer in 'witte konijnen' aan te trekken. © Jan De Meuleneir/Photonews

Vooral Open Vld en Groen pakken uit met witte konijnen

Op 26 mei trekken we weer massaal naar de stembus voor Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Politici streven naar een verkiesbare plaats op één van de lijsten, maar partijvoorzitters kiezen ook al eens graag voor een wit konijn. Dit keer wint Gwendolyn Rutten van Open Vld de konijnenjacht met vlag en wimpel.

23 reacties

  • Rik Connaerdt

    5 jaar geleden
    De witte konijnen van Groen! hebben enkel hun brood verdiend ten koste van de belastingbetaler, die van Open-VLD met hun présence. Dat belooft.
  • johan vankeirs

    5 jaar geleden
    Ik denk dat dit wit konijn aan het zorgen is voor haar pensioen.De partijen profiteren van die BV's om stemmen te winnen voor de partij maar zijn zeker geen meerwaarde voor de politiek.Schoenmaker blijf bij uw leest zegt het spreekwoord!
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Misschien wordt hier bewezen dat ge als politieker niks moet kunnen. Wagonnetje aanhangen aan de meest biedende en klaar is kees. Beginselvastheid? Vooruitzien? Democraat zijn? Allemaal quatsch. Middelen uitvinden om de burger te bestelen? Narcist? Arrogant? En vriend van de VRT? Strekken tot aanbeveling.
  • Filip Desmedt

    5 jaar geleden
    Na het desastreuze "blauw konijn" dat na Vlaanderen , nu Europa aan het plunderen is , ziehier de "witte" konijnen , waar het licht boven steeds brandt , maar er spijtijg niemand thuis is .....
  • Otto-Jan Rongewaard

    5 jaar geleden
    Witte konijnen zijn het middel om de basis van een partij om zeep te helpen. Enthousiaste leden - vaak generaties lang - zetten zich dagelijks in voor de partij: bussen, plakken, tappen en afwassen op feesten, ... En op het moment dat er een interessante post vrijkomt steekt de partij zijn middenvinger op naar de basis door een BV in te schakelen.