Een brokstuk van MH17, 24 mei 2018.
Volledig scherm
Een brokstuk van MH17, 24 mei 2018. © AFP

"Medewerkers van Russisch bedrijf verspreidden nepnieuws over crash MH17"

buitenlandAlleen al de eerste twee dagen na het neerhalen van vlucht MH17 van Malaysia Airlines in juli 2014 zijn minstens 65.000 tweets verstuurd waarin Oekraïne de schuld krijgt. Dat schrijft de Nederlandse krant ‘De Groene Amsterdammer’ op basis van een eigen analyse. Aanvankelijk werd gemeld dat het om 1.400 Russische Twitter-berichten zou gaan. Ze zijn verstuurd door medewerkers van een trollenfabriek in Sint-Petersburg.

5 reacties

  • Patrick Dewael

    5 jaar geleden
    Hoe was het mogelijk dat het luchtruim nog open was terwijl alle grondradars gelijktijdig in onderhoud waren? Ik vrees dat de waarheid nooit boven zal komen zolang betrokken partijen dit onderzoeken. Voor hun was RU al schuldig voor het onderzoek werd opgestart.
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Nederland doet alles om de schuld op een ander te steken, dit vliegtuig had nooit over oorlogsgebied gestuurd mogen worden
  • Luc Deboosere

    5 jaar geleden
    Schandalig dit nog niet is uitgeklaard!
  • Julien Buys

    5 jaar geleden
    vliegtuig had niets te zoeken boven een conflikt zone
  • Paul De Mol

    5 jaar geleden
    Ja, en de groene amsterdammer, dat is natuurlijk wel DE bron van geloofwaardig internationaal nieuws. Trollen die berichten over trollen die berichten over trollen. Dat is de staat van de huidige berichtgeving. Wereldwijd.