Bereal
Volledig scherm
© Bereal

“Voor mij een appartement, bitte”

We hebben nu ook een Duitse baksteen in de maag: sinds januari 2017 kochten Vlamingen voor tien miljoen euro aan appartementen in Duitsland. Ze gaan er niet zelf wonen, maar innen enkel de hoge huur. “Duits ‘betongoud’ heeft een rendement van 5 %. Dat is meer dan een spaarboekje.”

29 reacties

  • alain de maeyer

    5 jaar geleden
    Heel veel negatieve reacties van gefrustreerde en jaloerse mensen. Gelukkig zijn er kapitaalkrachtigen in de wereld die kunnen zorgen voor de bouw en verhuur van woningen voor de zwakkeren in de samenleving. Die mensen betalen eerst 21% belasting op de aankoop van het appartement, nadien belastingen op het hebben van, en staan bovendien in voor de onderhoud. Gelukkig houden ze er nadien ook nog wat aan over.
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    De bruto huurinkomsten zijn niet hetzelfde als de nettohuurinkomsten. Van oudsher worden de nettohuurinkomsten geschat op 60% van de brutohuur. In België wordt 60% van de brutohuur bij het inkomen gevoegd. Verhuur je aan uw eigen zaak, dan is dat percentage hoger. Verhuur je aan een particulier dan wordt uw inkomen verhoogd met het geindexeerd KI x 1.4. In alle gevallen is er ook nog de onroerende voorheffing te betalen. Gemiddeld wordt de nettohuur aan 50% belast.
  • Walter WOUTERS

    5 jaar geleden
    Dit is het bewijs dat deze mensen moeten betalen aan de Belgische fiscus door dat zij aan fraude doen; het geld in het buitenland gebruiken om winst te doen met hun geld, op kap van de werkenden die geen eigendommen hebben, dit zal lijden tot stakingen en oorlogen....
  • marc van de poel

    5 jaar geleden
    Een klein regeltje in het artikel valt mij op : Er wordt 8 tot 15 % belastingen geheven op de bruto huuropbrengsten. Hier is dat 0 %. enkel een niet up to date kadastraal inkomen. En dan nog... Misschien een hint voor de volgende begroting minister?
  • Yasemin Nalbant

    5 jaar geleden
    Yasemin Nalbant De “Mietspiegel” is zowel voordelig voor de huurder als de verhuurder. Enerzijds is de huurder beschermd, want de eigenaar kan geen buitensporige huren vragen. Hier is dus geen speculatie mogelijk. Anderzijds weet de eigenaar door de transparante huurprijzen hoe de waarde van zijn vastgoed gaat evolueren. “Mietspiegel” lijkt me dus zeker een goede uitvinding!