Buis voor regering-Michel, Bourgeois met de hakken over de sloot geslaagd: dit rapport geven politici aan de regering

© *

Met een gemiddelde van 4,9 op 10 buist de gemiddelde kandidaat voor de komende verkiezingen de regering-Michel. De Vlaamse regering scoort beter, maar het is met 5,2 op 10 ook maar met de hakken over de sloot.

Tom Le Bacq

De kandidaten die op 26 mei naar uw stem dingen zijn niet bijster enthousiast op wat de uittredende regering gepresteerd heeft. Gemiddeld krijgt de ploeg van premier Charles Michel 4,9 op 10.

De Open VLD’ers die het vriendenboekje invulden, zijn nog het meest enthousiast en geven 7,4 op 10. N-VA, dat nog voor de eindmeet uit de regering stapte, geeft gemiddeld toch nog 6,6. Voormalig staatssecretaris Theo Francken geeft Michel 7 op 10. “Michel-I welteverstaan”, zegt hij. “Michel-II is een zielige schim. Zonder ons werkt niets.” Over de Vlaamse regering zijn politici iets positiever: 5,2 op 10.

De Vlaamse regering scoort wat beter bij de politici die straks meedoen aan de verkiezingen, al is het nipt: 5,2 op 10. Vooral N-VA is (nogal voorspelbaar) enthousiast: 8,1 op 10. Oppositiepartij Groen geeft de Vlaamse regering met 4,1 op 10 een net iets betere score dan de 3,8 die ze aan de federale ploeg van Charles Michel geven. Geert Bourgeois zélf geeft zijn eigen regering een 8. Niet slecht, maar geen grootste onderscheiding met felicitaties van de jury dus. “Structureel budgettair evenwicht en diepgaande hervormingen”, zegt Bourgeois. “En sterke lijnen voor de toekomst.”

We vroegen alle kandidaten om hun persoonlijke vriendenboekje in te vullen: van hobby’s tot auto, van favoriete vak op school tot hun punten voor de regering, van laatste zoekterm op google tot hun grootste ergernis in het verkeer. Ontdek hier de kleine en minder kleine wetenswaardigheden over de politici die op 26 mei jouw stem willen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen