Het beste van twee werelden: deze kruidige tapas gril je op de barbecue
Aangeboden door LidlTapas is heerlijk, barbecue is verrukkelijk. Combineer beide en je krijgt twee kruidige, gegrilde hapjes die je sowieso een foodgasm bezorgen.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
BBQ patatjes met pit:
4 vastkokende aardappelen
4 lente-uitjes, in ringen
1 el paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1 tl garam masala-kruiden
2 el peterselie, fijngehakt
100 ml zure room
olijfolie
peper en zout
Gegrilde aspergespiesjes met spek en tijm:
8 groene asperges
6 plakjes gerookt spek, in de lengte gehalveerd
bosje tijm
1 teentje knoflook
2 el honing
1 tl chili piment-kruiden
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het:
BBQ patatjes
1. Was de aardappelen en snijd in plakjes van ½ cm. Schep ze om met een scheut olijfolie, het paprikapoeder, garam masala en peterselie en kruid met peper en zout. Laat 30 minuten marineren.
2. Grill de plakjes aardappelen goudbruin en gaar op de barbecue of in de grillpan. Bestrooi na het grillen met cayennepeper. Serveer de pittige patatjes met wat zure room. Bestrooi met de lente-ui.
Asperges
1. Snijd het harde onderste stuk van de asperges weg. Snijd ze in stukken van 3 cm. Pers de look en giet er een scheutje olijfolie bij. Kruid met peper en zout. Leg de stukjes asperge in de lookolie en laat 30 minuten marineren.
2. Neem telkens 2 aspergestukken, leg er een takje tijm op en rol er een gehalveerd stukje spek rond. Zet vast met een houten prikker. Maak zo ongeveer 12 hapjes. Besmeer ze rondom met wat honing.
3. Grill de asperges in 15 minuten goudbruin op de barbecue of grillpan. Keer ze regelmatig om. Bestrooi voor het serveren met wat chili piment.
Liever witte asperges? Maak indruk met het witte goud!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
-
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
Wie het aangename aan het nuttige wil koppelen bij het kiezen van een tweewieler, gaat voor een elektrisch exemplaar en raakt zo in één beweging ook razendsnel op zijn bestemming. Maar let op: de markt van de e-bikes evolueert continu en je zwemt in de keuzemogelijkheden. Waar moet je zoal op letten? HLN Shop haalt vijf aandachtspunten aan. -
Lidl
Een klassieker, maar dan anders: vul je rosbief op met Italiaanse lekkernijen
Betekent ‘klassiek’ ook meteen saai? Allesbehalve! Deze rosbiefrol is gevuld met verse spinazie, basilicum, zongedroogde tomaten en pistachenoten, waardoor het vlees een heerlijk smakenpalet krijgt. De krieltjes schuif je gewoon in de oven, die de rest van het werk doet. Genieten op z’n Belgisch, met een Italiaans accent. -
-
Lidl
Ga voor een heerlijke pastaschotel bomvol groente en krokante ham
-
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 600 g kippenhaasje 1 ui, gesnipperd 2 el geraspte verse gember 1 chilipeper, fijngehakt 1 el garam masala sap van 1/2 limoen 2 el sojasaus olijfolie peper en zout Voor de rijstsalade: 1 rode ui, gesnipperd 200 g verse ananas, in blokjes 200 g witte rijst 200 g rode kidneybonen, gespoeld, uitgelekt 3 el fijngehakte munt -
Lidl
Als lunch of als diner: deze oosterse quiche met scampi en kokos smaakt altijd
Een klassieke quiche met prei en spekjes, die kennen we allemaal. Maar wat dacht je van een oosterse variant met scampi, kokosmelk, broccoli en wat curry om het af te kruiden? Ook lekker als lunch, al kunnen we niet beleven dat er leftovers zullen zijn. -
Lidl
Zin in wat variatie in de lunchbox? Laat je kids hun beleg kiezen op dit krokant courgette-wortelbrood
-
Lidl
Rijkelijk dineren, met lamskoteletjes met pesto en een heerlijke aardappel-radijssalade
-
Lidl
Begin de week lekker en gezond, met een heerlijk visje
Met de lente in de lucht smaakt een zuiders gekruide vis nog lekkerder. Serveer daarbij een frisse, kleurrijke salade van quinoa en zomerse groenten et voilà: de zon op je bord. -
Lidl
Zin in een klassieker, maar dan anders? Serveer lamskroon met Belgisch abdijbier
Geen enkel stukje vlees draagt zijn naam zo koninklijk als lamskroon. Bij dit verfijnde vlees horen smaakvolle bijgerechten: een aardappelpuree opgewerkt met groene kruiden, en een sausje op basis van Archivist, een goudblond abdijbier dat met zijn kruidige aroma en bittere afdronk het vlees perfect op smaak brengt. -
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer