Het beste van twee werelden: deze kruidige tapas gril je op de barbecue
Aangeboden door LidlTapas is heerlijk, barbecue is verrukkelijk. Combineer beide en je krijgt twee kruidige, gegrilde hapjes die je sowieso een foodgasm bezorgen.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
BBQ patatjes met pit:
4 vastkokende aardappelen
4 lente-uitjes, in ringen
1 el paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1 tl garam masala-kruiden
2 el peterselie, fijngehakt
100 ml zure room
olijfolie
peper en zout
Gegrilde aspergespiesjes met spek en tijm:
8 groene asperges
6 plakjes gerookt spek, in de lengte gehalveerd
bosje tijm
1 teentje knoflook
2 el honing
1 tl chili piment-kruiden
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het:
BBQ patatjes
1. Was de aardappelen en snijd in plakjes van ½ cm. Schep ze om met een scheut olijfolie, het paprikapoeder, garam masala en peterselie en kruid met peper en zout. Laat 30 minuten marineren.
2. Grill de plakjes aardappelen goudbruin en gaar op de barbecue of in de grillpan. Bestrooi na het grillen met cayennepeper. Serveer de pittige patatjes met wat zure room. Bestrooi met de lente-ui.
Asperges
1. Snijd het harde onderste stuk van de asperges weg. Snijd ze in stukken van 3 cm. Pers de look en giet er een scheutje olijfolie bij. Kruid met peper en zout. Leg de stukjes asperge in de lookolie en laat 30 minuten marineren.
2. Neem telkens 2 aspergestukken, leg er een takje tijm op en rol er een gehalveerd stukje spek rond. Zet vast met een houten prikker. Maak zo ongeveer 12 hapjes. Besmeer ze rondom met wat honing.
3. Grill de asperges in 15 minuten goudbruin op de barbecue of grillpan. Keer ze regelmatig om. Bestrooi voor het serveren met wat chili piment.
Liever witte asperges? Maak indruk met het witte goud!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Zomerse lunch à la Scandi: krokante desemtoast met zalm en komkommersalsa
-
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit. -
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
Samen genieten van een heerlijk diner: that’s amore. En de beroemdste tortelduifjes uit de filmgeschiedenis, Lady en de Vagebond, wisten al dat liefde door de maag gaat. Smul samen van deze Italiaanse gehaktballetjes en laat de passie oplaaien. -
-
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
-
Lidl
Geen zin in een saaie boterham 's middags? Deze lunch kleurt je dag!
Kleurrijk, lekker en gezond: deze gevulde pistolets zijn de ideale lunch voor wie graag wat afwisseling heeft. Stevig genoeg om de rest van de namiddag door te komen én ook een reden om de tijd te nemen om van je lunchpauze te genieten aan tafel in plaats van achter je computer. Wedden dat je aftelt tot klokslag twaalf? -
Lidl
Gezond genieten: goudbrasem met zuiderse tomatensalsa
De goudbrasem of dorade royale is de bekendste telg van de familie van zeebrasems. Bak dit verse visje op het vel voor een lekkere korst en steel de show met pistache en koriander als verrassende toppings. -
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
-
Lidl
Veggie genieten: rode biet, ricotta en walnoten in de oven
-
Lidl
Lunch deluxe: tartaar van maatjes op bruin brood met een frisse toets
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 4 maatjes natuur met ui 1 avocado 16 boontjes 4 lente-uitjes 8 kerstomaatjes 2 el fijngehakte bieslook 2 el fijngehakte peterselie enkele blaadjes basilicum 2 dikke sneden bruin brood 1 limoen boter peper en zout -
Lidl
Als lunch of als diner: deze oosterse quiche met scampi en kokos smaakt altijd
Een klassieke quiche met prei en spekjes, die kennen we allemaal. Maar wat dacht je van een oosterse variant met scampi, kokosmelk, broccoli en wat curry om het af te kruiden? Ook lekker als lunch, al kunnen we niet beleven dat er leftovers zullen zijn. -
Neem nu deel aan de Gouden Giro en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro dankzij HLN
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer