Donald Trump.
Volledig scherm
Donald Trump. © AFP

China slaat waarschuwing Trump in de wind: invoerheffingen stijgen tot 25 procent

HandelsoorlogChina slaat terug in de handelsoorlog met de VS. Vanaf 1 juni worden de importheffingen op 60 miljard dollar aan Amerikaanse goederen opgetrokken tot 25 procent. De aandelenbeurzen gaan verder omlaag na de bekendmaking.

37 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Het is natuurlijk niet consequent om voor kapitalisme te zijn en dan invoerrechten toe te juichen. Maar het is nu ook niet zo dat de Chinezen zelf kiezen voor welk loon ze mogen werken, Luc LePinson. Hier trouwens ook niet.
  • Bart Verbeeck

    5 jaar geleden
    De grootste klant van China is ... de Amerikaanse markt. Goedkope producten komende vanuit China worden nu voor de Amerikanen 25% duurder. Er is ook geen substituut voor goedkopen Chinese producten binnen Amerika. Dus wie betaald de rekening... De Amerikanen zelf.
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Trump gaat dictatoriaal en beseft niet dat VS niet meer het grootste zeggenschap heeft, EU zou dit ook moeten beseffen
  • Pierre Vaneylen

    5 jaar geleden
    Man heeft gelijk. al gekeken hoeveel jobs er in België al verdwenen zijn? We kunnen de ambtenaren niet blijven betalen van goederen die hier niet geproduceerd zijn en waar geen belastingen op geheven zijn. De Zelfstandige die produceert wordt er wel degelijk zwaar op belast.
  • L. Vancraeynest

    5 jaar geleden
    Wat baat het om de invoerrechten op te trekken tot 25% van de factuurwaarde als de Chinezen hun facturen vervalsen door ze bijvoorbeeld de helft lager te maken? Meermaals Chinese facturen gezien waarbij de prijzen belachelijk laag zijn. Papier is gewillig om waarderechten te ontwijken. Je kan dat wel oplossen door een specifiek recht per ingevoerd goed te vragen. Maar dat is dan oncontroleerbaar voor de douane door personeelstekort.