© Facebook (Politie Regio Turnhout)

Politie op zoek naar persoon die langs kanaal Dessel-Schoten fietst: “Drenkeling aangetroffen”

De Politie Regio Turnhout is op zoek naar de identiteit van een fietser die maandag 29 april ’s nachts langs het kanaal Dessel-Schoten in Turnhout is gefietst.

bap, brip

De man of vrouw reed rond 1.15u langs het kanaal en kwam uit de richting van de Kastelein gereden. Vervolgens fietste de persoon in de richting van de Steenweg op Merksplas. Bij de ophaalbrug stak hij of zij de straat over waarna de tocht werd stilgezet. Via camerabeelden valt op dat het licht van de fiets bleef branden tijdens stilstand. Nadien zette de fietser zijn of haar tocht verder langs het jaagpad richting Beerse.

“Niet veel later werd er ter hoogte van datzelfde punt een drenkeling aangetroffen, vermoedelijk ging dat om een wanhoopsdaad”, zegt woordvoerder Rudy Remijsen. “We vragen ons dus af of de fietser iets gezien heeft, zodat we meer te weten kunnen komen over de precieze omstandigheden. Voor alle duidelijkheid: de fietser, een man of vrouw, voerde geen handelingen uit en is dus enkel een getuige, geen verdachte.”

De politie is op zoek naar de identiteit van de fietser. Wie tips heeft, wordt gevraagd om telefonisch contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 014/40.80.53 of via mail op het adres stef.vangorp@police.belgium.eu.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER