Mike Pompeo.
Volledig scherm
Mike Pompeo. © EPA

“Spanningen met Iran kunnen tot militaire escalatie leiden”

IranDe Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas waarschuwt de VS voor een mogelijke militaire escalatie door de spanningen met Iran. Dat zei hij vandaag tijdens een ontmoeting met zijn Amerikaanse ambtgenoot Mike Pompeo in Brussel. 

5 reacties

  • Geert Talloen

    5 jaar geleden
    Wij zijn verleden jaar naar Iran geweest. Prachtig land. Heb al veel gereisd in mijn leven, maar nog nooit zo'n gastvrij volk ontmoet. Ook veilig, maar je moet je wel aanpassen aan de gebruiken (geen alcohol, vrouwen hoofddoek, zelfs in het hotel). Gaan gebukt onder de boycot. Is niet eerlijk. Iran verdient dit niet. Iran is geen bedreiging voor ons, maar wij wel (en zeker de Amerikanen). Vrouwen hebben meer rechten in Iran, dan in de rest van het midden oosten.
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Trump heeft op wereldvlak al meer kwaad dan goed gebracht. De vrede is sindsdien nooit zo wankel geweest. En dat noemt men " beste president ooit". We moeten afwachten wat de gevolgen van zijn presidentschap zullen zijn in de volgende jaren na zijn ambt. Dan zullen we echt kunnen oordelen.
  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    Het trio Trump, Pompeo en Bolton de grootste gevaar voor de wereldvrede. Alleen mits hen preventief in een instelling te plaatsen kunnen ze in de VS groter onheil voorkomen.
  • Jean-Paul Halsberghe

    5 jaar geleden
    Kissinger tweette ooit de uitspraak: ''Met wie moeten we spreken in Europa??'' Er is niks verbetert. Mike Pompeo onderhandelt afzondelijk met Duitsland, Frankrijk en Engeland en ook nog eens met de rest van de EU via ons aller Frederika. Duitsland stelt zelfs snoeihard dat... ''verdere escalatie niet wenselijk is...'' Wat een verzameling geslachtsloze wezels en kwezels zijn we geworden.
  • Bruno Willems

    5 jaar geleden
    Er is maar één land dat spanningen met Iran veroorzaakt en da 's de U.S. Alweer.