Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Waarom je je deze week gratis kan laten testen op huidkanker

De jaarlijkse preventieweek van Euromelanoma, waarbij je gratis je huid kan laten onderzoeken op verdachte plekjes, gaat vandaag van start. Dit jaar luidt de campagne “Het gevecht tegen huidkanker ... begint in je hoofd”, om mensen er bewust van te maken dat je niet mag wachten om medisch advies in te winnen zodra je symptomen herkent.

17 reacties

  • Sheena Verhulst

    5 jaar geleden
    Jammer dat het niet openbaar gezet wordt zodat we op tijd kunnen gaan. Wij gaan elk jaar op eigen kosten omdat we nooit weten wanneer het is. Daarbij ook vermelden dat de plaatsen beperkt zijn.
  • Nico Herbots

    5 jaar geleden
    Weken geleden kon je al een afspraak vastleggen hoor, dit is niet het eerste bericht dat hierover verschijnt. Toen ik keek, ergens begin april, waren er op enkele dagen nog een paar afspraken vrij. Zeer weinig opties qua dag en locatie en altijd pal in het midden van de dag. Het is blijkbaar niet de bedoeling dat veel mensen zich laten screenen en zeker niet de voltijds werkenden. Screening is belangrijk, maar doen alsof iedereen zich gratis kan laten testen, is redelijk hard gelogen.
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Katrien De Hauwere zegt: Met dank aan al onze fantastische Belgische dermatologen!!!! -- Denk je nu echt dat die zakkenvullers gratis werken omdat jij niets moet betalen? Bovendien is het pure volksverlakkerij: zoals de reacties aangeven moet je al véél geluk hebben om die dag ingeschreven te zijn. @marijke boulet: goede opmerking!
  • Marijke Boulet

    5 jaar geleden
    Iedereen komt toch wel minstens 1 keer per jaar bij zijn huisdokter , laat deze dan effe checken , is op 2 min gedaan en indien twijfel kan deze je naar dermatoloog verwijzen .
  • gunther scheers

    5 jaar geleden
    Hoe kan het volzet zijn als ze zo een campagne opstarten en beloven dat het voor iedereen gratis is ? Belachelijk België