photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Ex-verslaafde getuigt: “Zo gemakkelijk geraak je aan cocaïne”

Voor de Ronde van Freek gaat VTM Nieuwsanker Freek Braeckman in gesprek met de kiezers. Hij kaart telkens een thema aan en laat de mensen hun verhaal doen. De eerste reportage gaat over hoe gemakkelijk je aan cocaïne geraakt in ons land en hoe moeilijk het is om van de verslaving af te komen.

6 reacties

  • Patrick Voet

    5 jaar geleden
    De marmerbok cocaine smokkelaars riskeerden 12 jaar cel voor 2.5 ton cocaine, en kregen uiteindelijk tussen de 5 en 7 jaar. De smokkel waarde bedroeg 75 miljoen Euro. Er werd 600.000 Euro in beslag genomen, en een paar boetes van 45.000 Euro uitgedeeld (minder dan de straatwaarde van 1 kilo). Er waren 68 zulke transporten ter waarde van miljarden. En dan zegt Geens dat Belgie streng is? Hahaha.
  • Patrick Voet

    5 jaar geleden
    Ondanks wat de minister zegt, zijn de straffen in Belgie om mee te lachen. Miljarden verdwijnen in het criminele milieu, en alle ontwennings kosten zijn voor de staat en de belasting betaler. Legaliseer die handel, en gebruik de inkomsten voor preventie en behandeling van probleem gevallen.
  • Kevin van Goethem

    5 jaar geleden
    Geens, mjah. Das een goede om het probleem aan voor te leggen.
  • Guillaume Baudart

    5 jaar geleden
    Aub mijnheer Geens stop ermee en luister nu ééns naar iemand die nu is gestopt met drugs te nemen. We genoeg gezien van justitie.
  • Dirk DE Bakker

    5 jaar geleden
    Ik ben 50+ en aan mij hebben ze dat nog nooit voorgesteld?