REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Monsanto liet lijst aanleggen van tegenstanders van glyfosaat

Het Amerikaanse biotechbedrijf Monsanto heeft waarschijnlijk niet alleen in Frankrijk, maar ook in andere Europese landen lijsten laten opstellen met bekende figuren in functie van hun standpunt over pesticiden en meer bepaald glyfosaat. Dat heeft een verantwoordelijke van moederbedrijf Bayer vandaag verklaard.

2 reacties

  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    In Brussel zitten er natuurlijk die hun zakken vullen en daardoor groen licht geven aan Monsanto...Men zou dergelijke Eu zittingen en stemmingen VERPLICHT publiek inzichtelijk moeten maken en duidelijk een overzicht laten zien van wie waarvoor zijn stem (goedkeuring,ondersteuning...) geeft. Het ziekelijke aan dit hele circus is dat er intussen meer lobbyisten in de zitjes hebben plaatsgenomen dan er vertegenwoordigers van het volk zijn ... en Europa zag dat het goed was...
  • raf de geyter

    5 jaar geleden
    mss weet ik het niet meer, maar glyfosaat was in de 70íes nog toegestaan in de bio-teelt. Goed dat er controle is en dat er studies bestaan. Die-las ik een tijd geleden op HLN- zouden gemanipuleerd zijn door een Vlaamse wetenschapper ten voordele van Bayer. Wat me meer verontrust is het gebruik van Calypso op de eucalyptus- bossen van Portugal. Sterk carcinogeen (Eng.sites) maar in Pt verkocht als zoete broodjes. Enkel cursusje volgen. Waarom betalen wij voor "Europa"?