Het hoofdkwartier van Bayer in La Garenne-Colombes bij Parijs.
Volledig scherm
Het hoofdkwartier van Bayer in La Garenne-Colombes bij Parijs. © REUTERS

Aandeel Bayer zakt naar laagste niveau in 7 jaar na verlies Roundup-proces

Het aandeel van het Duitse biotechbedrijf Bayer is bij de opening van de beurs van Frankfurt met 5 procent gezakt tot het laagste niveau in zeven jaar, nadat een Amerikaanse rechtbank het bedrijf gisteren veroordeelde tot een schadevergoeding van 2 miljard dollar (1,78 miljard euro).  

13 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Laat Bayer maar failliet gaan. Met 'Round-up' hebben ze een historische marketing blunder begaan. Meer en meer boeren gaan bio. De vraag is groter dan het aanbod. Het woord' converteren' kennen ze blijkbaar niet. De domme eikels!
  • Gunter Verleyen

    5 jaar geleden
    Dat Bayer dacht dat een mooie deal hebben gedaan met het Amerikaanse Monsanto te kopen is nu wel een "vergiftigd" geschenk en geen Roundop is er tegen opgewassen, voor de Amerikaanse aandeelhouders was de verkoop aan Bayer ideaal want die zagen de bui al hangen met het superproduct van Monsanto
  • Octaaf De Smet

    5 jaar geleden
    ik hoop ten zeerste dat ze die 2 miljard in onderzoek naar hernieuwbare energie investeren
  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Onozele schadevergoedingen zijn een van de redenen waarom de gezondheidszorg zo duur is in de VS. De artsen betalen zich blauw om zich te verzekeren tegen schadeclaims en voor het minste stappen ze daar naar de rechtbank in de hoop om een dikke schadevergoeding te krijgen. Ik herinner mij het verhaal van een arts die een plakaat aan de muur achter zijn bureel hing met "Ik heb geen verzekering". Hij wordt nooit aangeklaagd wegens 'niet de moeite waard'.
  • mark germanus

    5 jaar geleden
    Bayer ,sluit uw vestigingen in de US. Zet ze zonder werk en inkomen,dit is een US hetze tegen Europa.En EU zou in Europa alle Amerikaanse bedrijven aan strenge inspecties moeten onderwerpen,financiel en andere,zoals evtl onderzoek naar kankerverwekkende grondstoffen in hun produkten, invoerquota's,verdubbel de invoerrechten op US produkten, ! Doe met hen hetzelfde,maak hun leven hier ultra moeilijk, het bekomen van visa's om te werken.enz !