Natrappen van Bezus blijft niet ongestraft: bondsparket gaat hem vervolgen

De commissie van de KBVB heeft beslist dat het Roman Bezus gaat vervolgen. In het duel tussen STVV en Club Brugge (0-1) afgelopen vrijdag had de thuisploeg geluk dat het de eerste helft met elf man mocht uitspelen. Nadat Roman Bezus hard werd aangepakt door José Izquierdo trapte eerstgenoemde overduidelijk na. Ref Visser had het echter niet gezien, maar dit had rood moeten zijn.

De Reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag vier fases geanalyseerd naar aanleiding van de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League. Op basis van de televisiebeelden besliste de commissie Roman Bezus (STVV) te laten vervolgen door het Bondsparket.

De Oekraïense aanvaller werd iets voor het halfuur in de thuiswedstrijd tegen landskampioen Club Brugge neergemaaid door José Izquierdo, die voor de tackle geel kreeg. Bezus revancheerde zich met een trap in het gezicht van de Colombiaan, maar dat ontsnapte aan het oog van scheidsrechter Lawrence Visser.

Enkele minuten voor de rust plantte de aanvaller van de Kanaries onnodig zijn studs op de voet van Stefano Denswil. Visser hield de kaarten opnieuw op zak. Bezus wordt vervolgd voor beide fases. Tussendoor kreeg hij wel een gele kaart voor een overtreding op Claudemir. STVV mag zich volgende week dinsdag (29 november) met de 26-jarige Bezus begeven naar het Glazen Huis in Brussel, waar de Geschillencommissie in eerste aanleg de strafmaat bepaalt.

Elohim Rolland (KV Kortrijk) en Uros Spajic (RSC Anderlecht) gaan na analyse van de wedstrijdbeelden vrijuit.