Astronaut James Irwin salueert vanaf de maan in augustus 1971.
Volledig scherm
Astronaut James Irwin salueert vanaf de maan in augustus 1971. © REUTERS

Trump betaalt 1,6 miljard extra voor maanreis

De Amerikaanse ruimtevaartmissie naar de maan in 2024 heeft eindelijk een naam gekregen en gaat voortaan door het leven als Artemis. Helaas ontbreekt het wel nog aan budget. Dat meldt het ruimtevaartbureau NASA vandaag, terwijl het aan het Amerikaanse Congres extra budget vraagt om de vervroegde streefdatum voor de missie te kunnen aanhouden. Donald Trump trekt wel 1,6 miljard dollar extra uit voor de maanreis, zo tweette hij.

13 reacties

  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    Ook Trumpy kan niet zomaar $ 1,6 miljard weggeven zonder te toestemming van de Senaat. Dat hebben we toch gezien toen het over de vrij te geven middelen voor "zijn wall" ging. Onze algemene indruk: hij is niet zijn pedalen kwijt, hij heeft geen meer.
  • glenn wouters

    5 jaar geleden
    Kan je al een mooi ziekenhuis mee bouwen en enkele bejaarden tehuizen. Zou dat geen betere investering zijn voor het volk dan wat op de maan gaan zwalpen
  • Ruddy Maerschalck

    5 jaar geleden
    Er gaan technieken moeten ontwikkeld worden om water en brandstof en voedsel op de maan te maken, mijn inziens gaat dat ook nuttig zijn voor op aarde. En geen paniek, bitter weinig van uw belastingsgeld gaat naar wetenschap en techniek hier in België.
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    En maakt dat Amerika terug groter??? Armer, ja.
  • Erwin Werwaarts

    5 jaar geleden
    4,5 miljard dollar plus 1,6 extra voor de maanreis is 6,1 miljard dollar of 5,4 miljard euro (1billion=1miljard) . Dat is genoeg geld om 2160 windmolens van 3MegaWatt te bouwen (2,5 miljoen euro/windturbine) , of dus 6,48GigaWatt niet continue groene energie (totale vermogen 7 kernreactoren Doel en Tihange = 5,92GW continue energie) . Is het niet beter om eerst het klimaat op Aarde te herstellen en pas daarna te gaan camperen op de Maan ? Zoniet wordt die maanreis er eentje zonder retourticket .