Slachtoffer Hervé Férodet.
Volledig scherm
Slachtoffer Hervé Férodet. © VTM NIEUWS

Dodelijk legionella-slachtoffer was amper 50 jaar: “Hij heeft ons niets meer kunnen zeggen”

Bij de legionella-uitbraak in Evergem bij Gent is een eerste dodelijke slachtoffer gevallen. Hervé Férodet was nog maar 50 en diabetespatiënt. Zijn nicht, een thuisverpleegster, bracht hem vorige maandag naar spoed. “Daar heeft hij nog één keer gezwaaid. De dag nadien lag hij aan de beademing. Hij heeft ons niets meer kunnen zeggen”, getuigt ze aan VTM NIEUWS.

34 reacties

  • Marleen Mortelmans

    5 jaar geleden
    Ongelooflijk dat men nog steeds niet weet vanwaar de besmetting komt. Dit zou een prioriteit van de bevoegde diensten moeten zijn. Mijn deelneming aan de familie.
  • Stefanie van Dijk

    5 jaar geleden
    Diana de Wit, water met legionella drinken kan totaal geen kwaad, het spul moet alleen niet in je longen komen dus al wat water verneveld (douchen stoom bubbels) proberen vermijden, daar gaan flesjes water niks bij helpen
  • marc van cauter

    5 jaar geleden
    In dendermonde heeft men indertijd de dender toegesmeten met vervuilde grond om parking te voorzien voor CM, Kijk nu eens hoeveel doden er al zijn met borstkanker ed Geen woord hierover, muisstil
  • Kees Vink

    5 jaar geleden
    Innige deelneming voor zijn familie. @eddy de ridder : volledig akkoord. Nu hoor je niets van ons Maggie. Te druk bezig met de zorgden die ze heeft ivm met het missen van een postje in de volgende regering na haar bewezen onkunde van de afgelopen jaren.
  • Diana De Wit

    5 jaar geleden
    Zolang de oorzaak niet gevonden is de bewoners van Evergem gratis voorzien van drinkwater om kraantjeswater te vervangen! Het minste wat minister van Volksgezondheid zou moeten opleggen!!