Patrick Shanahan.
Volledig scherm
Patrick Shanahan. © REUTERS

Witte Huis herziet militaire plannen voor Iran

Het Witte Huis herziet militaire plannen in verband met Iran, zo heeft de krant New York Times (NYT) gemeld. Het kan er toe leiden dat de VS 120.000 manschappen naar het Midden-Oosten gaat ontplooien indien Iran Amerikaanse troepen zou aanvallen of zijn werk aan nucleaire wapens zou accelereren.

10 reacties

  • Neyt Erik

    5 jaar geleden
    Iran ligt op een strategische plaats,aan de 'Straat van Homuz' een versmalling in de zee,amper enkele km breed waar 25% van de olie doorgaat.Als het echt tot een conflict komt,zal men dit blokeren,(enkele schepen laten zinken) en de olieprijzen zullen recordhoogtes halen,met het gevolg dat Trump nooit meer herverkozen geraakt,m.a.w. oorlog met Iran geeft geweldige risico's voor Trump.
  • Lisette Theunis

    5 jaar geleden
    Een zittende president in oorlog wordt steeds herverkozen. Gezien Iran de aartsvijand is van SA. en Israel zou zich hier best een volgende grote oorlog kunnen ontwikkelen.
  • Paul van de velde

    5 jaar geleden
    Iran en Noord Korea zijn de twee landen die nog niet afhankelijk zijn van de wereld bank gecontroleerd door o.a. Joden, en die landen zullen buigen of barsten. Omdat de wapens die gemaakt worden ook moeten gebruikt worden (elite en witte huis zit vol aandeelhouders van wapenindustrie) zullen er altijd conflicten zijn om de fabricatie van die wapens op gang te houden. USA is de grootste onruststoker na de Duitsers voor de tweede wereldoorlog.
  • Karel Flanders

    5 jaar geleden
    @FRIEDA VAN KEYMEULEN heb je hier hetzelfde geschreven toen Bush en Blair beslisten om Irak en Libië binnen te vallen en ook nog eens Syrië in de as wilden leggen of is het enkel als Trump president is dat het verkeerd is? Amerika heeft al decennia belang bij iedere oorlog!
  • Hans Benoit

    5 jaar geleden
    Op naar de volgende oorlog van de US.Van een schurkenstaat gesproken.Hopelijk een snel antwoord van China en Rusland.