VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Is het nog wel veilig om te douchen? Al je vragen over legionella beantwoord door expert

Is het een goed idee om je douche even over te slaan? En wat moet je doen als je denkt dat je besmet bent met legionella? Bacteriologe Katrien Lagrou beantwoordde de meest prangende vragen over legionella in een extra online uitzending van VTM NIEUWS. Dit moet je weten. 

39 reacties

  • Gilbert De Keyser

    5 jaar geleden
    Hoe dan ook mijn bedenking bij het zo geprezen kraantjeswater. Wij zijn ons appartement in Mariakerke ontvlucht wegens een aanhoudende sterke bezoedeling “bruin water”. Uit analyses bleek het ijzergehalte 700 te zijn waar de maximum waarde 100 is. Ook andere contaminaties bleken. Een door Waterlink geplaatste filter hield een deel van de ijzerdeeltjes tegen, maar niet de bezoedeling en de afgrijselijke kleur. Nu in orde na vervanging van de gietijzeren leidingen. Kraantjeswater, neen bedankt
  • Marianne Vanwynsberghe

    5 jaar geleden
    man man man. wat een reacties hier. er is 1 plek waar besmetting voorkomt en heel België ligt plat. nogmaals. kraantjes water is veilig en de boiler op 60 graden. sebiet durft er niemand meer op de wc pot zitten.de mensen hebben toch niks nodig om heel België plat te leggen he. wat dan midden zegt is wel degelijk zo. die mensen hun gsm na zien en dan weten ze waar de besmette plaats is.
  • danny buyse

    5 jaar geleden
    @Dorine, legionella bacterie kan wel degelijk voorkomen in uw huis maar de kans is gering. Als je een boiler hebt en ook leidingen en je temperatuur van het water tussen 20 en 50° is en een lange tijd heeft stilgestaan zoals na een reis van 14 dagen ontstaan legionella bacteriën in uw boiler en leidingen.
  • Dan Midden

    5 jaar geleden
    meeste van die mensen hebben toch een gsm? Vraag hun gegevens op bij telecom bedrijven en kijk waar deze mensen geweenst zijn. Waarschijnlijk zal er 1 plaats zijn waar ze allemaal waren. Moeilijk hé
  • seutania sloorien

    5 jaar geleden
    De loodgieters gaan werk hebben met alle kapotte ketels, buizen en kranen van klanten die alles op 60° en hoger zetten. En dan nog legionella komt niet voor in woningen en komt niet uit de kraan.