John Miles en de Grungblavers zingen Antwerpse versie van ‘Music’

De Britse Night of the Proms-ster John Miles blikte maandagmiddag in ons Kaffee van Antwerpen een Antwerpse versie in van zijn klassieker Music. Dat deed hij in het gezelschap van de Grungblavers.

koen de beuckeleer

“M’n eerste grote liefde, da was de muziek, woorden en akkoorden, modern of klassiek...” Ook in het Antwerps is de boodschap van John Miles’ klassieker Music overduidelijk. Dat bleek maandagmiddag, toen Miles met de Antwerpse Grungblavers achter de piano kroop in ons Kaffee van Antwerpen aan de Rooseveltplaats.

Miles zong zijn evergreen voor de gelegenheid in perfect verstaanbaar Antwerps. Met dank aan Guillaume Van der Stichelen, die al jaren bevriend is met de Britse zanger en uitgroeide tot zijn vaste golfpartner. “Guillaume sprak er me vrijdag over aan, en ik ben altijd wel in voor een uitdaging”, lacht Miles. “In het begin klonk het allemaal wat vreemd, maar via Google Translate kon ik veel woorden ontcijferen, en kreeg ik er echt plezier in. De Proms zijn intussen doorgereisd naar Rotterdam, maar zelf kom ik met plezier nog een middagje naar Antwerpen.”

Dankzij de Proms ontwikkelde John Miles een bijzondere band met onze stad. “Het voelt aan als thuiskomen. Niet alleen Guillaume, maar ook andere Grungblavers zoals Jean Bosco Safari en Boogie Boy zijn echte vrienden geworden. Zo bezorgde Boogie Boy me in 1976 mijn allereerste Antwerpse optreden. Het feit dat mijn zoon tegenwoordig in Mortsel woont, maakt de band nog specialer.”

Guillaume Van der Stichelen moest niet echt aandringen voor het eenmalige gezamenlijke optreden. “Toen ik John vertelde dat we met de Grungblavers zes keer de vernieuwde Elisabethzaal vullen, was hij zelfs een beetje ontroerd. Ook in het Antwerps is Music een geweldig nummer, dat perfect samenvat wat muziek voor iemand kan betekenen.”

INFO

In december treden de Grungblavers zes keer op in de vernieuwde Elisabethzaal. Info: www.ticketmaster.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kaffee van Antwerpen