© AFP

Team UAE Emirates haalt renner Molano zelf uit de Giro wegens afwijkende waarden

Het Giro-peloton moet het met een mannetje minder doen. Nadat de Japanner Nishimura (Nippo-Fantini) buiten tijd eindigde in de openingstijdrit, bleef dit keer Juan Sebastian Molano (UAE) achter in het hotel. De Colombiaan wordt door zijn eigen team op non-actief gezet na een interne “gezondheidscontrole”.

hc, md

“Uit testen die uitgevoerd werden door het strikte en sterk ontwikkelde interne monitoring systeem van de ploeg, is gebleken dat Juan Sebastian Molano ongewone waarden heeft laten optekenen”, meldt Team UAE Emirates dinsdag zelf in een persbericht.

“Gezien het beleid van de ploeg wat betreft de bescherming van de gezondheid van onze renners, zal de Colombiaan geschorst worden om verdere testen te ondergaan in de komende weken. In samenwerking met de UCI zullen we proberen om te oorzaken van deze ongewone resultaten te achterhalen.”

De 24-jarige Molano is bezig aan zijn eerste jaar in de WorldTour, nadat hij afgelopen winter overkwam van het Colombiaanse Manzana Postobon. Hij won dit jaar een etappe in de Ronde van Colombia en sprintte twee keer bijna naar de ritzege in de Giro di Sicilia.

Volg de vierde etappe van de Giro hier LIVE.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer