BELGAONTHESPOT
Volledig scherm
© BELGAONTHESPOT

Actiedag ABVV, rode betogingen voor meer koopkracht: “U verdient meer dan kruimels”

Het Muntplein in Brussel kleurde vandaag rood door de aanwezigheid van honderden vakbondsmilitanten van de socialistische vakbond ABVV. Ook in Antwerpen en Limburg waren er acties. In Antwerpen namen 1.200 militanten deel aan een mars voor meer koopkracht, in Limburg ging diezelfde eis gepaard met het uitdelen van brood met de boodschap “U verdient meer dan kruimels”.

37 reacties

  • Kevin Vermeirssen

    5 jaar geleden
    Het gene de ABVV niet zegt is dat werknemers enorm veel geld kosten voor een werkgever (sociale lasten en belastingen) om het socialistisch model in stand te houden. Het kost een werkgever 230€ om een werknemer 100€ opslag te geven. De werkgever neemt het risico, en moet de ongelofelijke facturen betalen van de overheid. Dat zij dan ook omdat ze hard werken , worden afgeschilderd als asociale mensen vind ik er enorm over. Loon naar werken, maar ook naar risico.
  • Diego Missiaen

    5 jaar geleden
    De vakbonden zouden beter hun stakingstijd gebruiken om hun leden cursussen bij te brengen over hoe ze meer uit hun loon kunnen halen door hun budgetten beter te beheren. Dat zou tenminste meteen resultaat op brengen en vooral de noet stakende medemensen niet irriteren.
  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Dankzij al die sloopkabinetten verdienen we kruimels en zitten we met een laag pensioen.
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Sinds 1980 hebben de socialisten deel uitgemaakt van 12 regeringen, wat hebben ze gedaan voor de pensioenen, voor de lage lonen, niets, nada. Het leger ambtenaren uitgebreid en de put dieper gemaakt.
  • Tom Faes

    5 jaar geleden
    @Andre de nva gaat weer geld afpakken van mensen die nog een beetje hebben en gaan het geven aan mensen die al meer dan genoeg hebben en DAAROM zijn er vakbonden nodig . Vroeger ( anders zou jij nog altijd zes dagen werken aan een hongerloon en in slechte omstandigheden ) was dat zo en nu is dat door een De Wever meer dan ooit nodig .Nadenken ,man, nadenken.