EPA
Volledig scherm
© EPA

Brexitgesprekken aan rand van afgrond: “Deal met Labour zal Conservatieve partij vernietigen”

De Britse premier Theresa May staat opnieuw onder druk van haar eigen Conservatieve partij om te stoppen met haar zoektocht naar een brexitcompromis met oppositiepartij Labour. Volgens dertien voormalige ministers en vooraanstaande Conservatieven, die May een brief schreven, zou een deal met Labour de partij “compleet vernietigen”. Ondertussen lijken de onderhandelingen met Labour vast te zitten en is de chaos bij de Tory’s compleet, mede door slechte peilingen.

27 reacties

  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    marc Hofmans, het is Groot Bruttanië en niemand anders die voor de chaos heeft gezorgd. dat de EU op haar standpunt blijft is haar recht. Gbr was tevens betrokken bij de gesprekken. de akkoorden werden niet op tafel gelegd achter Gbr om.
  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Dan wordt het alsnog een harde Brexit op 31 oktober . 'k Lig er niet van wakker, maar hopelijk zijn onze politiekers ondertussen niet teveel bezig met hun verkiezingen zodat WIJ klaarstaan voor het geval er een harde Brexit komt.
  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    Er is een deal met de EU die 2 jaar werd onderhandeld met de UK. En dat is het. Ook Farage gaat dat ondervinden.
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Zover is het gekomen, de EU politiekers hebben eisen gesteld en de EU burger bang gemaakt voor wat een uitstap zou betekenen. Het tegenovergestelde is in GB gebleken
  • RENE LENAERTS

    5 jaar geleden
    En de Brexit (als die er komt) zal het VK vernietigen. Schotland wordt onafhankelijk en keert terug naar de EU, later misschien zelfs Wales. En in Noord Ierland zal het weer hommeles zijn zoals 20 jaar geleden.