Brusselse zaak is beste vegan restaurant ter wereld
Al 10 jaar organiseert ‘De Groentekok’ en voormalig chef en eigenaar van het sterrenrestaurant Sire Pynnock in Leuven Frank Fol met We’re Smart World de zoektocht naar de beste groenterestaurants ter wereld. Het meest verrassende resultaat? Het beste vegan restaurant ter wereld ligt in het hartje van Brussel.
Al meer dan 20 jaar is Frank Fol gepassioneerd door groenten en alles wat moeder natuur te bieden heeft. Hij wordt dan ook niet voor niets ‘De Groentekok’ genoemd. En wat met een gezonde nieuwsgierigheid begon, is nu zijn levenswerk geworden. Daarom gaat hij ook elk jaar samen met andere inspecteurs op zoek naar de beste groenterestaurants ter wereld.
Meer dan 800 restaurants
Dit jaar werden meer dan 800 restaurants uit 38 landen onder de loep genomen. Dat zijn er 311 meer dan vorig jaar vanuit 9 extra landen. De prijs ‘Best vegetables restaurant number one of the world 2019' of het beste groenterestaurant ter wereld ging voor het tweede jaar op rij naar El Menjador van Xavier Pellicer in Barcelona. “Ik heb het voorbije jaar vijf keer voor een van de plantaardige menu’s gekozen. En heb telkens vastgesteld dat Xavier Pellicer in een andere dimensie kookt. Zijn plantaardige bereidingen zijn nog creatiever en verfijnder dan alles wat hij daarvoor heeft gemaakt. Wie op zo’n hoog niveau gastronomisch plantaardig kookt, verdient deze titel voor de tweede maal”, vertelt Fol.
Wat wij dan weer het meest heuglijke nieuws vonden? Het beste vegan restaurant bevindt zich in hartje Brussel. Humus x Hortense, het restaurant van chef Nicolas Decloedt en sommelière en creative director Caroline Baerten ging namelijk in die categorie met de eerste plaats lopen. Zijn liefde voor de rijke Belgische culinaire traditie koppelt hij aan duurzame keuzes, botanisch onderzoek en wildpluk. Die kennis deelt hij met Baertens achtergrond als voedingsdeskundige. Haar artistieke kant uit zich dan weer in het interieur en het servies uit keramiek, dat ze speciaal maakte voor Humus x Hortense.
Benieuwd geworden? Alle info over hun concept en reservaties vind je op hun website.
De prijs voor het beste veggie restaurant ging tot slot naar The Green Spot in Barcelona.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
Dat kalkoen op het kerstmenu thuishoort, is een traditie die we graag in ere houden. Gevuld met krokante pancetta, champignons en geurige kruiden is dit een smakelijk én dankbaar hoofdgerecht. Net zoals we weer mooie momenten aan tafel beleven met wie we graag zien, genieten we ook samen van een rijkelijke maaltijd. -
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
Als dessert of als vieruurtje: voor deze plattekaastaart hoef je geen uren in de keuken te staan, terwijl hij toch enorm patisserie-waardig is. Hallo, heerlijk romige smaak van plattekaas in combinatie met kruimeldeeg! De frisse smaak van de pomelo, een kruising tussen pompelmoes en grapefruit, maakt het helemaal af. -
-
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
-
Livios
Is een architect verplicht als je je woning wil renoveren?
Bij nieuwbouw is het vanzelfsprekend dat je een architect inschakelt, maar hoe zit dat bij een renovatieproject? Moet je daar ook verplicht ééntje onder de arm nemen? Of zijn er uitzonderingen? Bouwsite Livios geeft uitleg. -
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit. -
Vrolijk en energiek van ontbijt tot avondeten? Met deze recepten kom je zonder dip de dag door
-
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
-
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
Niets smaakt beter dan traag gegaarde ingrediënten die uren hebben kunnen pruttelen. Dat weet ook foodstylist Sonja Peeters. Tajine, een kippenstoofpotje of de oerklassieker ragù: neem er net als in de liefde je tijd voor en geniet samen van deze heerlijke slowfoodgerechten. -
Mijnenergie
Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
Af en toe berichten media over absurd hoge energiefacturen die bijvoorbeeld het gevolg zijn van een nulletje te veel of een vergeten komma. Dergelijke frappante fouten spot je als klant meteen. Maar soms duiken er ook afwijkingen op, die – hoewel ze minder in het oog springen - je toch een aardige duit kosten. Hoe stel je deze vast en op welke manier kan je ze aanvechten? Mijnenergie.be helpt je stap voor stap. -
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer