Maggie De Block
Volledig scherm
Maggie De Block © Baert Marc

Aantal inbreuken voor alcoholverkoop aan minderjarigen verdubbelde in de jaren 2014-2018

In 2018 registreerde de Tabak- en Alcoholcontroledienst van de FOD Volksgezondheid 534 inbreuken op het verbod inzake alcoholverkoop aan minderjarigen. Dat aantal is de jongste jaren bijna steevast gegroeid. In 2014 ging het nog slechts over 252 inbreuken, minder dan de helft dus. Dat blijkt uit het antwoord van federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block in antwoord op een schriftelijke vraag van Gautier Calomne (MR).

5 reacties

  • willem merken

    5 jaar geleden
    Het aantal constateringen is verhoogd omdat er meer controleurs zijn.
  • Peggie Van Audenhove

    5 jaar geleden
    Ha ha ha hahaha. Sorry heb efkes de slappe lach. Stop met dat belachelijke verbod van alcohol en sigaretten, hoe ga je dat controleren en bovendien, wees blij dat ze er nog zijn want beiden brengen massaal op voor de staat. En zoniet maak ze illegaal zoals drugs en haal ze helemaal uit de handel. Maar dat kan niet natuurlijk want dan is de schatkist onmiddellijk leeg!
  • jeff De Boeck

    5 jaar geleden
    Belachelijk . Overdreven regelneverij.
  • dirk caels

    5 jaar geleden
    Geldkloppetij weeral.
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Enkel controle en zwaardere boetes zullen een oplossing zijn om dit aan te pakken. Maar ze kunnen misschien beginnen met de verkoop van alcohol houdende dranken te verbieden in nachtwinkel’s en snelweg Schops .