HLN
Volledig scherm
© HLN

Langer leven is langer werken? Andere partijen volgen N-VA niet

Als de levensverwachting verder blijft stijgen, dan moet op termijn ook de wettelijke pensioenleeftijd stapsgewijs omhoog om het systeem betaalbaar te houden, stelde N-VA-voorzitter Bart De Wever gisteren in Terzake. De andere partijen repten zich om op Twitter afstand te nemen van dat idee.

350 reacties

  • Eddy Wuyts

    5 jaar geleden
    Ik begrijp dat er een tekort is van pensioen maar laat daarom niet de man die 42 jaar gewerkt heeft boete. Laat IEDEREEN 42 jaar werken en niet van OCMW leven met alle voordelen goedkoop abonnement bus enz... Ik begrijp dat er mensen zijn die niet kunnen werken ziekte of zo. Maar hoeveel lopen niet naar OCMW met goede gezondheid. Iedereen 42 jaar en begin je pas op 25 werk dan tot 67.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Ieder intellectueel mens gaat akkoord met De Wever dat de pensioenleeftijd zal moeten opgetrokken worden. Nog al wiedes dat de doorsnee bevolking dat niet ziet zitten. Maar het algemeen belang primeert, nl. de uitbetaling van de pensioenen veilig stellen. Trado-partijen zijn volk verlakkers vóór de verkiezingen ; ze zullen nog dik spijt krijgen van hun lafheid als de waarheid zal moeten erkent worden.
  • Alain Bibendum

    5 jaar geleden
    De pensioenen zouden onbetaalbaar zijn ??? Waarom de bijdrage verlagen met 25% ??? In Nederland (waar nota bene de meeste vrouwen maar halftijds werken) slagen ze om iedereen die daar woont (dus niet noodzakelijk werk) een basispensioen te betalen van 750 EUR vanaf 67 te verhogen met de "werkgever pensioen" uiteraard. Hun begroting is wel op overschot ???
  • Wilfried DE HERT

    5 jaar geleden
    Ik begrijp de heisa niet goed, 1. BDW zegt als.... 2. Wat denk je dat andere partijen zullen dien als het zo ver is???. Als je dat niet ziet dan kun je inderdaad switchen van rechts naar links. M.a.w. Puere emotie.
  • Pascale De Block

    5 jaar geleden
    Laat jullie niet opjuten door politieke spellletjes...ze spelen met ons voor hun stemmen. Dit was goedgekeurd door de regering al, hij zegt niets anders BDW. 45 jaar loopbaan en in 2030 tot 63 jaar! Waar halen ze die 67??