Bart De Wever gisteren in Terzake
Volledig scherm
Bart De Wever gisteren in Terzake © VRT

6 op de 10 Vlamingen willen niet langer werken om pensioenen te betalen

39 procent van de Vlamingen vindt dat we langer moeten gaan werken om de pensioenen in de toekomst betaalbaar te houden. Dat blijkt uit een enquête bij 1.000 Vlamingen in het kader van ‘De Stem van Vlaanderen’ van Het Laatste Nieuws en VTM NIEUWS, waaraan intussen al meer dan 700.000 mensen hebben deelgenomen.

346 reacties

  • Johnny Chanet

    5 jaar geleden
    Wat we willen staat heel dikwijls omgekeerd op wat we kunnen. Maar een verhoogde pensioenleeftijd staat recht evenredig met de levensverwachting. En op termijn zal niemand daaraan ontkomen.
  • Charlie Sieber

    5 jaar geleden
    Politiek is een grote grap en leugen. Het is de bekende weg, zorg eerst goed voor jezelf, zorg dat je alles zelf in orde hebt, heb nooit verwachtingen van anderen en zeker niet van de politiek. Hierdoor sta je veel sterker in het leven, en laat je niet omringen door mensen die constant negatief zijn. Geloof in jezelf, en help mensen die echt geholpen willen worden, en niet altijd wijzen naar anderen. Laat de politiek links liggen, niemand wordt daar wijzer van.
  • james vroman

    5 jaar geleden
    je eigen huis als pijler mogen jongeren ook vergeten met de op grote schaal georganiseerde hamburger-jobs en het interim jobplan ga je het niet redden ..1200 euro pensioen en daar ga je het moeten mee doen van de neo liberale partijen en als extraatje de afschaffing van de index en het zakken van je loon naarmate je ouder zal worden ...het stem je arm plan is ook democratie ..
  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    om het pensioen betaalbaar te houden dachten de voormalig CVP'ers toch dat er méér kinderen moesten komen en gave ze extra kindergeld ?
  • Michel Roman

    5 jaar geleden
    Dat is een politieke keuze , maar NVA gunt de kleine man niets en geeft de rijke burger alles. Onthouden mensen voor komende zondag.