Ivan Van de Cloot, hoofdeconoom van denktank Itinera
Volledig scherm
Ivan Van de Cloot, hoofdeconoom van denktank Itinera

Hoofdeconoom van Itinera: "Debat moet gaan over effectieve loopbaanlengte"

binnenlandHet pensioendebat zou eigenlijk moeten gaan over de effectieve loopbaanlengte in plaats van de pensioenleeftijd. Dat zegt hoofdeconoom Ivan Van de Cloot van denktank Itinera. "Het is pijnlijk dat zelfs Bart De Wever, die toch gezien wordt als iemand die sterk is in communicatie, zo'n flater begaat."

9 reacties

  • Danny vernimmen

    5 jaar geleden
    Jaren arbeid dat is ook het eerlijkste
  • Erwin Fiers

    5 jaar geleden
    Ik ben geen specialist.Ik vind dat alle pensioenen bij iedereen gelijk moet zijn.Niet iedereen werkt 42 jaar.Ik ben voorstander van een minimumpensioen en er mag niet teveel verschil tussen de uitkeringen zijn.Van de Cloot heeft wel een punt.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    N-VA zegt eerlijk voor de verkiezingen, wat van de trado's niet kan gezegd worden. Zij lopen de kiezers achterna ipv de publieke opinie te overtuigen dat langer werken onontkomelijk is, in het algemeen belang. Met populisme en struisvogelpolitiek maakt men het alleen maar erger. Valse beschuldigingen zijn echter moeilijk te ontkrachten. Probeer maar eens te ontkennen als men van intieme aanranding wordt beschuldigd.
  • NOEL CLAES

    5 jaar geleden
    Het is pijnlijk dat zelfs Bart De Wever, die toch gezien wordt als iemand die sterk is in communicatie, zo’n flater begaat. Communicatie is nooit zijn beste gave geweest.
  • Paul Vanmaldeghem

    5 jaar geleden
    Helemaal mee eens, gepresteerde jaren in rekening brengen en geen leeftijd!